A Legszebb Színésznők (2022)

A jelenleg (2022) is aktív, legszebb színésznők szerepelnek a listán. A sorrend mindig szubjektív, lehet like-olni, dislike-olni, majd kialakul. Természetesen a lista is szubjektív, de ki merem jelenteni, hogy a listán csak olyan hölgyek szerepelnek, akik ebben a pillanatban, pusztán megjelenésükkel képesek szebbé tenni egy férfi napját!

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.


Takács Zoltán

27 elem a listán

A Legszebb Színésznők (2022) lista elemei

1

Scarlett Johansson
131 / 18

New Yorkban született 1984-ben, édesapja dán származású építész, édesanyja lengyel származású színésznő. Karrierjét gyerekszínészként kezdte, első komolyabb szerepe az 1998-as A suttogó volt. Ezt követte a Tétova tinédzserek, A férfi, aki ott sem volt, az Amerikai história és az Elveszett jelentés, amelyért BAFTA-díjat kapott. Nagy sikert aratott a Leány gyöngy fülbevalóval és A sziget című mozikban, ezután feltűnt a Fekete dália, A tökéletes trükk, a Vicky Cristina Barcelona, a Hitchcock és A másik Bolyen-lány című alkotásokban is. A Bosszúállók-sorozatban Fekete Özvegyet alakítja. 2008-ban zenei albumot jelentetett meg Anywhere I Lay My Head címmel.

Tovább
2

Elizabeth Olsen
120 / 39

Elizabeth Chase Olsen (Sherman Oaks, Kalifornia, 1989. február 16. –) amerikai színésznő. Áttörése 2011-ben történt, amikor a Martha Marcy May Marlene című független thrillerben játszott, amelyért a többi színész mellett a legjobb színésznőnek járó Critics 'Choice Movie Award és a Legjobb női főszereplőnek járó Independent Spirit-díjra is jelölték. Ezt követően a Silent House (2011), az Így jártam én (2012), az Oldboy (2013), a Godzilla (2014), a Láttam a fényt (2015), a Wind River – Gyilkos nyomon (2017) és az Ingrid Goes West (2017) című filmekben játszott. A televízióban a szereplése mellett vezető-producerként is hozzájárult a Sorry for Your loss (2018–2019) című sorozatban, amelyért Critics 'Choice Television-díjra jelölték. A Marvel-moziuniverzum filmsorozatban Olsen alakítja a telekinetikus és telepatikus erőkkel is rendelkező Wanda Maximoff / Skarlát Boszorkányt. A franchise részeként a szuperhősös filmekben játszott; Bosszúállók: Ultron kora (2015), Amerika Kapitány: Polgárháború (2016), Bosszúállók: Végtelen háború (2018) a Bosszúállók: Végjáték (2019), a WandaVízió minisorozat (2021), valamint a Doctor Strange az őrület multiverzumában (2022).

Tovább
3

Gal Gadot
104 / 18

Gal Gadot (1985. április 30. –) izraeli származású modell, színésznő. Ismert szerepei a Halálos iramban-sorozatban Gisele Yashar, és a legendás ógörög szuperhősnő, Wonder Woman. Édesanyja tanár, édesapja pedig mérnök. A családnak lengyel, osztrák, német, cseh és zsidó gyökerei vannak. Eredetileg biológiával szeretett volna foglalkozni, de később a jogi pálya érdekelte. Eközben modellkedéssel is foglalkozott, 18 éves korában megnyerte a Miss Israel szépségversenyt. Ezután húszévesen bevonult az izraeli hadseregbe, a kétéves kötelező katonai szolgálatára. Esélyes volt A Quantum csendje című James Bond-mozi női főszerepére is, de azt végül Olga Kurylenko szerezte meg. A Maxim magazin fotósorozata irányította rá először a figyelmet, azután a Bubot című modellkedéssel foglalkozó filmben kapott főszerepet. Nemzetközileg a Halálos Iramban-sorozat három filmje tette ismerté, ahol Gisele Yashar szerepében a Halálos iram, Halálos iramban: Ötödik sebesség, Halálos iramban 6. című részekben bukkant fel. Igazi hírnevet azonban a 2016-os Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című film szerzett neki, ahol a legendás ógörög szuperhősnő, Wonder Woman szerepébe bújhatott. Ezután készült el a karakter önálló filmje, majd ugyanőt alakítja Az Igazság Ligája című kalandfilmben is.

Tovább
4

Margot Robbie
102 / 17

Margot Robbie ausztrál színésznő. Margot Elise Robbie 1990. július 2. Robbie karrierje független ausztrál filmekben való szerepekkel indult. Később beválogatták a Neighbours című ausztrál szappanoperába (2008-2011), amiért kétszer is jelölték Logie Award-díjra. Miután az Egyesült Államokba költözött, főszerepet játszott az ABC által gyártott rövid életű Pan Am (2011-2012) című drámasorozatban. 2013-ban szerepelt először széles vásznon, Richard Curtis Időről időre című romantikus vígjáték-drámájában, és ugyanebben az évben játszott főbb szerepet Martin Scorsese A Wall Street farkasa című életrajzi filmjében. 2015-ben főbb szerepet játszott a Focus – a látszat csal című vígjáték-drámában, szerepelt a második világháborús Suite Française című drámában és főszerepet játszott a Z, mint Zakariás című tudományos-fantasztikus filmben. Harley Quinnt alakítja az Öngyilkos osztag – Suicide Squad című szuperhős filmben. Jane Portert fogja játszani a Tarzan legendájában.

Tovább
5

Alexandra Daddario
93 / 29

Alexandra Daddario amerikai színésznő. Már egészen pici kora óta érdekli a színészet, azonban az első lehetőséget csak 16 éves korában kapta meg. Első szerepeként az All My Children-ben láthattuk, majd kisebb szerepek után a Percy Jackson és az olimposziak című, regény alapján készült filmsorozat első része, a Villámtolvaj hozta meg számára az igazi hírnevet.

Tovább
6

Hailee Steinfeld
90 / 19

Hailee Steinfeld 1996. december 1-jén született Tarzanaban, Los Angelesben, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja, Cheri (leánykori nevén Domasin) belsőépítész, édesapja, Peter Steinfeld pedig személyi edzőként dolgozik. Van egy bátyja, Griffin, a nagybátyja pedig Jake Steinfeld, fitness edző. 2010-ben Mattie Ross-t alakította az A félszemű című filmben. A szerepre több, mint 15000 lány közül választották ki. Alakításáért 'Legjobb női mellékszereplő' kategóriában jelölték a 83. Akadémiai Díjátadón, melyet 2011. január 25-én rendeztek meg. 2012-ben megkapta Júlia Capulet szerepét Shakespeare Rómeó és Júlia című drámájának új feldolgozásában, Carlo Carlei rendezésében. Szerelmét, Rómeot Douglas Booth alakítja. A filmet 2013 októberében mutatták be külföldön. 2013-as projektei közt szerepél meg Violet karaktere a Szerelemre hangszerelve című romantikus drámában, John Carney rendezésében. Megkapta Petra Arkanian szerepét Gavin Hood új sci-fi és kalandfilmjében, mely a Végjáték címet viseli. A filmet 2013 novemberében mutatták be. A Paramount Pictures nemrég bejelentette, hogy megvásárolta Cat Patrick Forgotten - Úgyis elfelejtem című könyvének megfilmesítési jogait, melyben Hailee kapta meg a főszereplő lány, London Lane szerepét. 2014-ben a 3 nap a halálig című film egyik mellékszerepében, valamint a The Keeping Room című drámában láthattuk, utóbbiban Olivia Wilde oldalán.

Tovább
7

Jennifer Lawrence
85 / 19

Jennifer Lawrence 1990. augusztus 15-én született a Kentucky állam béli Louisville-ben, a család legkisebb gyermekeként. Jennifer anyja, Karen, egy gyerektábort működtet, apja, Gary, az építőiparban dolgozott. Két bátyjával jó kapcsolatot ápol. Jennifer fiatalon csöppent a színészvilágba, miután 14 éves korában egy fotós felfedezte New Yorkban, és meggyőzte anyját, hogy keressenek fel pár ügynökséget. A gyermekkora óta modellkedő lány tehetsége egyből kitűnt, így kisvártatva sorra kapta a megbízásokat. Egyik első szereplése egy MTV-reklámban volt, amivel a csatorna egyik műsorát, a My Super Sweet 16-t népszerűsítették. Olyan sorozatokban is feltűnt, mint a Monk, a Döglött akták vagy a Médium, 2007-ben pedig főszerepet kapott a Bill Engvall-show-ban. Sorozatbeli szereplései után az igazi szakmai sikert a A hallgatás törvénye (2010) című dráma hozta el számára, amiért már Oscar-díjra is jelölték. Drámai és romantikus komédiák után olyan kasszasikerekben szerepelt, mint az X-Men: Az elsők (2011) és a X-Men: Az eljövendő múlt napjai (2014), illetve a hatalmas rajongótáborral rendelkező, a fiatalok körében már kultikusnak számító Éhezők viadala-filmekben is főszerepet kapott (Az éhezők viadala – 2012, Az éhezők viadala: Futótűz – 2013, Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész – 2014, Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész – 2015). Jennifernek a Napos oldal (2012) című film főszerepe Oscar-díjat hozott, azóta csak nagyobb produkciókban tűnt fel. A színésznőt az Amerikai botrányban (2013) nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték, második jelölését azonban nem sikerült díjra váltania. A közvetlen, jó humorú színésznő a legépszerűbb fiatal sztárok egyike.

Tovább
8

Emma Watson
84 / 25

Emma Charlotte Duerre Watson angol színésznő. Első jelentős szerepét a Harry Potter és a bölcsek köve című filmben kapta, melyben Hermione Grangert alakította. Ezután még hétszer bújt Hermione bőrébe, mellyel számos díjat is elnyert. A Harry Potter filmek után olyan filmekben játszott mint az Egy hét Marylinnel, Egy különc srác feljegyzései, Lopom a sztárom, Noé és a Kolónia. 2017-ben a Beauty and the Beast / Szépség és a szörnyetegben Belle-t alakítja.

Tovább
9

Megan Fox
73 / 29

Megan Denise Fox (Oak Ridge, Tennessee, 1986. május 16. –) amerikai színésznő, modell. Ötéves korától táncolt és színészetet tanult. Tízéves korában (1996) költöztek Floridába. Itt folytatta és fejezte be tanulmányait. Fiatalon kezdett modellkedni, majd miután 1999-ben megnyert egy modellversenyt, a színészet következett. Első filmje a Karibi vakáció (2001) volt, melyben Mary-Kate és Ashley Olsen voltak a partnerei. 2006-ban Michael Bay osztotta rá a Transformers egyik főszerepét, amely 2007 legsikeresebb filmje lett a mozikban és meghozta a színésznő számára a világhírnevet. 2009-ben mutatták be Ördög bújt beléd című horrorfilmjét, melyben Amanda Seyfrieddel játszik együtt. Megan Fox volt az Emporio Armani Fehérnemű és Armani Jeans nemzetközi kollekció arca a 2010-es tavaszi-őszi kampányban.

Tovább
10

Anne Hathaway
71 / 16

Anne Jacqueline 1982. november 12-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Gerald Thomas ügyvéd, édesanyja, Kathleen Ann színésznő. Egy bátyja van, Michael, és egy öccse, Thomas. Az ír, francia, német és indián felmenőkkel is rendelkező színésznő New Jerseyben nőtt fel. A szigorú katolikus elvek szerint nevelt Anne 15 éves koráig apáca szeretett volna lenni, ám miután megtudta, hogy bátyja meleg, letett erről a szándékáról, és inkább másik szenvedélye, a színjátszás és az éneklés felé fordult. A színésznő a Millburn High School falai között tanult, ahol számos iskolai színdarabban is fellépett, de tagja volt a kórusnak is. Később többek közt New Yorkban képezte tovább magát. 16 évesen kapta meg a Légy valódi! című, rövid életű sorozat egyik szerepét, a mozivásznon a 2001-es Meztelen mennyországgal (2001) debütált. Még ebben az évben láthattuk a Meg Cabot regénye alapján forgatott Neveletlen hercegnőben (2001), mely meghozta számára világhírnevet. A következő években Anne főleg családi filmekben szerepelt, melyeknek köszönhetően az amerikai média elsőszámú példaképnek állította be a színésznőt (Nicholas Nickleby – 2002, Elátkozott Ella – 2004, Neveletlen hercegnő 2. - Eljegyzés a kastélyban – 2004). A kétezres évek második felében egyre komolyabb szerepeket kapott, játszott az Oscar-díjas Túl a barátságon (2005) című filmben, és az Ámok (2005) című drámában is. Ezeket követően olyan produkciókban láthattuk, mint Az ördög Pradát visel (2006), a Jane Austen magánélete (2007), a Rachel esküvője (2008) és A 109. utas (2008). Utóbbiban nyújtott alakításáért első ízben jelölték Golden Globe-díjra. 2010-ben szerepet kapott a nagysikerű Disney produkcióban, az Alice Csodaországban (2010) című filmben, játszott a Valentin napban (2010), valamint főszerepben láthattuk az Egy napban is(2011). 2013-ban megkapta Macskanő szerepét a Christopher Nolan rendezésében bemutatott A sötét lovag: Felemelkedés (2013) című nagysikerű képregény adaptációban. Karrierjének csúcsára A nyomorultakban (2012) játszott alakításának köszönhetően ért fel, melyért közel 30 nívós szakmai díjat, köztük Golden Globe- és Oscar-díjat nyert el. A színésznő azóta is folyamatosan forgat, szinkronizál, és továbbra is játszik színpadokon. Legközelebb Christopher Nolan Csillagok között (2014) című filmjében láthatjuk viszont. Anne első házassága 2008-ban ért véget, miután férjét, Raffaello Follierit letartóztatták csalás miatt. Jelenleg Adam Shulman felesége, akivel 2012-ben keltek egybe.

Tovább
11

Salma Hayek
67 / 18

Salma Valgarma Hayek-Jimenez 1966. szeptember 2-án született Coatzacoalcosban, Mexikóban. Anyja spanyol, apja libanoni származású. Ötévesen érte a meghatározó filmes élmény, amely után úgy döntött, színésznő lesz: egy helyi moziban látta a Willy Wonka és a csokoládégyár (1971) című filmet. 1991-ig Mexikóban élt és szappanoperákban szerepelt, sőt, a Teresa (1989) című sorozatnak köszönhetően igazi sztárrá vált. Amikor elhagyta Mexikót, a csalódott rajongók arról kezdtek pletykálni, hogy a színésznő összeszűrte a levet a mexikói elnökkel, és ezért kell elhagynia az országot. Huszonnégy évesen Los Angelesbe költözött. Az első komoly sikerre 1993-ig várnia kellett, ekkor kapta meg a Mi vida Loca (1993) című film egyik szerepét. Elfogadta Paul Rodriguez a meghívását a humorista késő esti show-jába, ahol akcentusa miatti folyamatos frusztrációiról viccelt. Ezt a műsort látta Robert Rodriguez rendező és producer felesége, Elizabeth Avellan, és Antonio Banderas mellé leszerződtették új filmjükbe, a Desperado-ba (1995). Egy évvel később ismét jelentkezett egy Rodriguez-film válogatására, melyben George Clooney és Quentin Tarantino mellett játszhatott, ez volt az Alkonyattól pirkadatig (1996). Ezt követte egy vígjáték Matthew Perry oldalán, a Bolond szél fúj (1997), majd 1998-ban a legendás New Yorki klubról szóló 54 (1998) című film egyik szerepe. 2002-ben elvállalta a kultikus mexikói festőnő, Frida Kahlo életrajzából készült film, a Frida (2002) címszerepét. A filmet hat Oscar-díjra jelölték, többek között a legjobb női alakításért. Az ezredforduló után többnyire vígjátékokban szerepelt (Kémkölykök 3-D - Game Over – 2003, Las Bandidas – 2006, Nagyfiúk – 2010, Nagyfiúk 2 – 2013), de feltűnt a kritikusok körében igen népszerű Vadállatokban (2012) is. Ezeken felül szinkronszínészként is kipróbálhatta magát a Csizmás, a kandúr (2011) és a Kalózok! A kétballábas banda (2012) című filmekben. Mára az üzleti életben is sikereket ért el, saját filmgyártó cége van Ventanarosa néven. 2007-ben megszületett első gyermeke, és ekkor jegyezte el őt gyermekének apja, Francois-Henri Pinault. Hogy kerüljék a nyilvánosságot, 2008-ban kiadtak egy közlemény a szakításról, végül 2009-ben, Valentin napon házasodtak össze Párizsban.

Tovább
12

Kristen Stewart
63 / 27

Kristen Jaymes Stewart 1990. április 9-én született Los Angelesben, az Egyesült Államokban. Ausztrál származású édesanyja és édesapja a filmiparban dolgozik, így lányuk már korán a színészet világában találta magát. Kristennek egy bátyja van, Cameron, és két örökbefogadott öccse, Dana és Taylor. Kristenre alig 8 éves korában egy tehetségkutató figyelt fel egy iskolai színdarabban, ezt követően pedig számos kisebb szerepben tűnt fel a televíziók képernyőin. Első jelentős szerepét a Birtokviszonyban (2001) kapta, melyet a Pánikszoba (2002) követett. Utóbbiban Jodie Foster lányát alakította. A Jéghideg otthon (2003) című filmben Dennis Quaid és Sharon Stone játszották a szüleit, majd feltűnt a Beszélj! (2004), a Kegyetlen faj (2005) és a A hírnök (2007) című filmekben is, mielőtt szerepet kapott volna a Sean Penn rendezésében nagy sikert aratott Út a vadonba (2007) című drámában. Zajos sikert és valódi rajongást a következő filmje hozott, amikor 2008-ban, 17 évesen megkapta a Stephanie Meyer nemzetközi bestselleréből forgatott film, az Alkonyat (2008) női főszerepét. Robert Pattinsonnal jól működő párost alkottak filmvásznon, és a közönségsiker a franchise következő részekeivel rohamos léptékben növekedett (Alkonyat: Újhold – 2009, Alkonyat: Napfogyatkozás – 2010, Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész – 2011, Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész – 2012). A kasszasikerek után Kristen inkább a független, kis költségvetésű munkák felé fordult, eljátszotta Joan Jettet The Runaways - A rocker csajok (2010) című életrajzi filmben, szerepelt a Mallory szerint a világ (2010), a Hófehér és a vadász (2012) és az Úton (2012) című filmekben is. Robert Pattinsonnal való szakítása óta Stewart egyedül él, van háza Los Angelesben és Malibun.

Tovább
13

Jessica Chastain
56 / 33

Chastain a kaliforniai Sonoma-ban született Jessica Howard néven, ahol fiatalkorát töltötte. Négy testvére van. Az édesanyja vegetáriánus szakács, édesapja tűzoltó. Jessica szintén vegetáriánus. Csak akkor vette fel édesanyja vezetéknevét, amikor színpadi munkákba kezdett. A filmes debütálása 2008-ban volt a Jolene című filmmel, amiért a Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznő alakításával tüntették ki. 2010-ben a szakma is felfigyelt rá a Take Shelter című filmben nyújtott játékáért, amit díjakkal ismerték el. 2011-ben nagysikerű hollywoodi filmekben szerepelt, az álomgyár is felfigyelt rá. Játszott Terence Malick Az élet fája (The Tree of Life) című filmjében, ahol Brad Pitt által játszott karakter feleségét keltette életre. A színésznőt több tucat elismeréssel tüntették ki a filmben nyújtott alakításáért, többek között a hollywoodi filmfesztiválon neki ítélték az év legígéretesebb tehetsége díjat. Ugyanebben az évben szerepelt A Segítség (The Help) című filmben is. A filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriájában. A film pozitív visszajelzéseket kapott a filmkritikusoktól és jelentős sikereket ért el a mozikban is. Főszerepet játszott az Oscar-díjas Helen Mirren oldalán Az adósság (The Debt) című filmdrámában is. A budapesti forgatáson Chastain is részt vett. Virgilia szerepét alakította Ralph Fiennes rendezői debütálásában, a Coriolanus című filmben, amelyet több nemzetközi filmfesztiválon vetítettek. A Fékezhetetlen (Lawless) című filmdrámában Shia LaBeouf és Tom Hardy voltak a partnerei. Felkerült a Time magazin 100-as legbefolyásosabb embereket felsoroló listájára, amelyet 2012 augusztusában jelentettek meg. 2013. január 13-án Golden Globe-díjat kapott a drámai kategória legjobb női alakításért Kathryn Bigelow filmjében, a Zero Dark Thirty című filmben nyújtott alakításáért. A film Oszáma bin Laden elleni hajtóvadászat történetét mutatja be. A 35 éves színésznőt a Mayaként nyújtott alakításáért Oscar-díjra is jelölték, életében második alkalommal. 2013-ban a magyar Periodika magazin olvasói a világ legszexisebb nőjének választották. 2014-ben Christopher Nolan Csillagok között (Interstellar) című filmjében játszott, mint a főszereplő (Matthew McConaughey) Cooper lánya (Murph). Felkérték Tom Cruise partnerének a Mission: Impossible - Titkos nemzet című szuperprodukcióra, de a színésznő visszautasította a szerepajánlatot, amely féléves felkészüléssel járt volna. (Forrás: Vox magazin) 2015-ben Magyarországon forgatta Ridley Scott Mentőexpedíció (The Martian) című filmjét, valamint főszerepet játszott Guillermo del Toro Bíborhegy című horrorfilmjében. A Mentőexpedíciót hét kategóriában jelölték Oscar-díjra 2016-ban. 2012 ősze és 2013 februárja között játszott a broadwayi debütálásának számító The Heiress című színdarabban. Chastain híres arról, hogy becsüli és szereti rajongóit. Facebook-oldalán rendszeresen válaszol a neki címzett levelekre, és több alkalommal örökítették meg, amint elvegyülve tisztelőivel közös képeket készít, félórákon át dedikál, vagy beszélget.

Tovább
14

Keira Knightley
54 / 19

Keira Christina Knightley 1985. március 26-án született Teddingtonban, Middlesex-ban, Angliában. Szülei mindketten szakmabeliek: édesapja, Will Knightley, színész, édesanyja, Sharman Macdonald pedig színésznőből avanzsált forgatókönyvíróvá. Van egy bátyja, Caleb. Keira már fiatalon tudta, hogy színésznő szeretne lenni, de a szülei csak szigorú feltételek mellett egyeztek bele: a tanulási nehézségekkel küzdő lánynak kitűnő bizonyítványokat kellett produkálnia, hogy iskolai szünidőkben a színjátszással foglalkozhasson. Már fiatalon olyan filmekben kapott kisebb szerepeket, mint az Halálos kötődés (1995) vagy a Kincskeresők (1996). Pár évvel később eljátszhatta a Natalie Portman által alakított Amidala hű szolgálóját és barátnőjét, Sabét a Star Wars I. rész - Baljós árnyak (1999) című filmben. Ezt követően egyre nagyobb szerepeket kapott, és még ugyanebben az évben feltűnt az Oliver Twistben (1999), majd Romániában leforgatta Princess of Thieves (2001) című Disney-produkciót, amiben Robin Hood húgát alakította. A hírnév mellé egyre jelentősebb filmek is jöttek. Keira főszerepet kapott A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (2003) című kasszasikerben, de játszott a franchise több folytatásában is: A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse (2006), A Karib-tenger kalózai: A világ végén (2007). Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Orlando Bloom és Johnny Depp. Keira olyan romantikus és történelmi filmekben tűnt fel, mint az Igazából szerelem (2003), a Vágy és vezeklés (2007), A szerelem határai (2008) és a Veszélyes vágy (2011), de megkapta a Jane Austen regényéből készült Büszkeség és balítélet (2005) női főszerepét is, valamit lehetősége volt eljátszani Anna Kareninát az Anna Karenina (2012) című adaptációban. Legutóbb a Jack Ryan: Árnyékügynök (2014), a Szerelemre hangszerelve (2014), a Későnérők (2014) és a Kódjátszma (2014) című filmekben szerepelt. Keira szenvedélyes West Ham-szurkoló, 2013. óta James Righton felesége.

Tovább
15

Emma Stone
50 / 27

Emily Jane Stone 1988. november 6-án született Scottsdale-ben, Arizonában. Felmenői révén svéd vér csörgedezik az ereiben, nevüket akkor változtatták Stone-ra, amikor az Egyesült Államokba költöztek. Szüleivel és öccsével jó a viszonya – édesanyjával még közös tetoválása is van, amit akkor csináltattak, amikor Krista felépült a mellrákból. Emma a Xavier College Preparatoryba járt középiskolába, ám egy év után úgy döntött, Hollywoodba megy szerencsét próbálni, és erről sikeresen meggyőzte szüleit is. 2004-ben költöztek Los Angelesbe, ahol a tanulás mellett meghallgatásokra járt. Ebben az évben kapott szerepet egy VH1-on futó realityben, ami további tévés szerepléseket hozott számára, de a filmes áttörésre 2007-ig várnia kellett. Ekkor a Superbad - avagy miért ciki a szex? (2007) című vígjátékban debütált a filmvásznon, amit több romantikus komédia követett, végül megkapta a Zombieland (2009) egyik szerepét, amivel a kritikusokat is meggyőzte. 2011-ben két vígjáték, a Barátság extrákkal (2011) és az Őrült, dilis, szerelem. (2011) mellett egy komolyabb szerepben is megmutathatta színészi kvalitásait: a Segítség (2011) című filmben a 60-as évekbeli feketék helyzetéről író fiatal nőt alakít. Az alkotás hatalmas siker lett, több szereplőt is Oscar-díjra jelöltek, és nagyszerű bevételt hozott alkotóinak. A következő évben eljátszotta A csodálatos Pókember (2013) női főszerepét későbbi párja, Andrew Garfield mellett, az ő szereplésükkel készült a folytatás, A csodálatos Pókember 2. (2014) is. Emma szívesen szinkronizál is, legutóbb Eepnek kölcsönözte a hangját a Croodék (2013) című animációs filmben. Párjával, Andrew Garfield-dal eleinte titkolták kapcsolatukat, de ma már nyíltan vállalják. New Yorkban élnek.

Tovább
16

Bella Thorne
46 / 24

Annabella Avery „Bella” Thorne (Pembroke Pines, Florida, 1997. október 8. –) amerikai színésznő, énekesnő és modell. Több mint 20 filmben és televíziós sorozatban és több mint 60 reklámban szerepelt. Legjobban a nagyravágyó fiatal táncos, CeCe Jones megszemélyesítőjeként ismert a Disney Channel Indul a risza! című sorozatából.

Tovább
17

Amber Heard
43 / 39

Amber Laura Heard (Austin, Texas, 1986. április 22. –) amerikai színésznő. Kisebb filmes és televíziós szereplések után a Majd meghalnak Mandy Lane-ért (2006) című horrorfilmben kapta első főszerepét. Ezt követően a Sose hátrálj meg (2008) című akciófilmben és az Ananász expressz (2008) című vígjátékban kapott mellékszerepeket. A következő években olyan filmekben szerepelt, mint az Eladó a családom (2009), A kórterem (2010), a Rumnapló (2011), a Féktelen harag (2011), a Machete gyilkol (2013) és a Magic Mike XXL (2015). 2017-ben csatlakozott a DC-moziuniverzumhoz, hogy eljátssza Mera királynőt Az Igazság Ligája (2017), az Aquaman (2018) és a Zack Snyder: Az Igazság Ligája (2021) című szuperhősfilmekben. A színészet mellett Heard 2018 óta a L'Oréal Paris kozmetikai óriásvállalat szóvivője. Aktivizmussal is foglalkozik.

Tovább
18

Rosario Dawson
42 / 39

Rosario Dawson[5] (New York, 1979. május 9. –) amerikai színésznő, énekesnő és író.

Tovább
19
20

Evangeline Lilly
36 / 31

Nicole Evangeline Lilly 1979. augusztus 3-án született Fort Saskatchewanban,a kanadai Albertában, egyszerű és szerény körülmények között élő hívő keresztény család gyermekeként. Evangeline a University of British Columbian nemzetközi kapcsolatokat hallgatott, és hogy fizetni tudja a tandíjat, leszerződött a Ford Modeling Agencyhez, és több sorozatban és filmben vállalt kisebb szerepeket. Emellett dolgozott pincérnőként és stewardessként is. Az egyetem alatt is foglalkoztatták az emberi jogok, egy misszionárius csoporttal pedig egészen a Fülöp-szigetekig jutott, ahol hónapokig élt és dolgozott. 2004-ig gyakorlatilag teljesen ismeretlen volt, amikor megkapta a Lost című sorozat egyik főszereplőjének, Kate Austen szerepét, ami meghozta számára a világhírt, és többször választották be a legvonzóbb színésznők közé. A Lost után olyan filmekben vállalt szerepet, mint a Szerelem életre-halálra (2008), A bombák földjén (2008) és a Vasököl (2011), melyben Hugh Jackman oldalán láthatta a közönség. Ezután két nagy hollywoodi szuperprodukció következett: A hobbit: Smaug pusztasága (2013) és A hobbit: Az öt sereg csatája (2014), amelyekben egy tündét, Taurielt alakítja, aki ugyan az eredeti Tolkien-könyvben nem, szerepel, de forgatókönyvírók miatta hozták létre a karaktert. A filmszerep kedvéért meg kellett tanulnia tündéül. Evangeline szerepet kapott a 2015-ben debütáló A Hangya (2015) című akciófilmben is. Párja, Norman Kali, rendező-asszisztens, akivel 2010. óta élnek együtt. Egy kisfiuk van, Kahekili, aki 2013-ban született.

Tovább
21
22

Kat Dennings
22 / 36

Katherine Victoria Litwack, művésznevén Kat Dennings (Philadelphia, 1986. június 13. –) amerikai színésznő. Színésznőként a HBO Szex és New York című sorozatának egyik epizódjában debütált, de feltűnt a Vészhelyzet néhány epizódjában is (2004). Ezt követően olyan filmekben szerepelt, mint a 40 éves szűz (2005), a Gagyi mami 2. (2006), a Charlie Bartlett (2007), A házinyuszi (2008), a Dalok ismerkedéshez (2008), a Defendor – A véderő (2009), a Thor (2011) és a Thor: Sötét világ (2013). 2011 és 2017 között Beth Behrsszel együtt a CBS Az élet csajos oldala című szituációs komédiájának volt a főszereplője.

Tovább
23
24

Gemma Arterton
18 / 29

Gemma Christina Arterton (1986. január 12.) angol színésznő. Szerepelt a St. Trinian's játékfilmekben, a A Quantum csendje című James Bond mozifilmben, valamint A titánok harca és a Perzsia hercege: Az idő homokja filmekben. Jelölték a BAFTA-díjra, a Rising Star kategóriában. Arterton első professzionális szerepe a Stephen Poliakoff rendezte BBC televíziós drámában, a Capturing Maryben volt. Ez alatt az idő alatt még a drámaiskolában tanult. Első színpadi szereplése 2007-ben volt, Rosaline-t játszotta Shekespeare Love's Labour's Lost című komédiájában, a Globe színházban. Ugyanebben az évben befejezte tanulmányait, és debütált első filmjével a St. Trinian's – Nem apácazárda-val Kelly szerepében. 2008-ban feltűnt a legújabb James Bond filmben, a Quantum csendje-ben. Strawberry Fields ügynök szerepére több mint 1500 jelentkező közül választották ki Artertont; aki komoly feladatként tekintett a filmre. Még ebben az évben, ő játszotta Tess-t, Thomas Hardy Tess of the D'Urbervilles című könyvének négy részes filmadaptációjának névadó főszereplőjét. Valamint Elizabeth Bennet szerepét az ITV csatorna sorozatában, a Lost in Austen-ben. Legvitatottabb szerepe a 2009-es megjelenésű The Disappearance of Alice Creed-ben volt, melyben Arterton karakterét elrabolják, és több jelenetben meztelenül bántalmazzák. Ő az arca az Avon Bond Girl 007 parfümjének, amelyet 2008-ban dobtak piacra. Néhány Avon reklám készítése után, Artertont felkérte a Rimmel kozmetikai cég Kate Moss helyére, ám az Avonnal kötött szerződése ezt nem tette lehetővé. 2010-ben debütált a West End-en, a The Little Dog Laughed című darab Egyesült Királyságbeli premierjén. Eredetileg ő kapta volna Catherine Earnshaw szerepét a Wuthering Heights új adaptációjában, azonban később nem vállalta a szerepet. Szerepelt még a Burden of Desire-ben. Arterton feltűnt több 2010-es filmben; A titánok harcában, a Perzsia hercege: Az idő homokjában, és a Tamara Dreweben. A British Academy of Film and Television Arts 2011-ben kétszer jelölte díjra a Tamara Dreweben, és a The Disappearance of Alice Creedben nyújtott teljesítményéért. Artertont választották Juliska (Gretel) szerepére a Boszorkányvadászok című filmbe, amely az ismert mese, a Jancsi és Juliska modern feldolgozása. Gretel karaktere a klasszikusnál valamivel idősebb, aki bátyjával Jancsival (Jeremy Renner) pénzért vadászik boszorkányokra

Tovább
25

Sarah Shahi
17 / 26

Sarah Shahi született Aahoo Shahi (Euless, Texas, 1980. január 10. –) spanyol-iráni származású amerikai színésznő és modell. Egykori NFL pomponlány, a Maxim magazin 2005-ös százas toplistáján a 90. helyet, 2006-ban pedig a 66.-at érte el. Férjét, Steve Howey színészt a Reba című sorozat 2004-es forgatásán ismerte meg. Játszott az L és az Életfogytig zsaru című televíziós sorozatokban. 2011 és 2012 között a Peren kívül című jogi vígjátéksorozat főszerepében volt látható. Sarah Shahi a texasi Euless városában született. Édesapja iráni, édesanyja spanyol. Eredeti neve, az Aahoo perzsa nyelven gazellát jelent. Tízéves volt, amikor a szülei elváltak, ezt követően édesanyjával élt. Tanulmányait a Trinity High Schoolban kezdte, majd a Dallasi Southern Methodist University angol és dráma szakán végzett. Karrierjét tizenévesen szépségkirálynőként kezdte. 1997-ben elnyerte a Miss Fort Worth USA címet. 1999–2000-ben tagja volt a Dallas Cowboys szurkolócsapatának, a 2000-es naptáruk borítóján is szerepelt.

Tovább
27