Legjobb női mellékszereplő - Oscar 2020

A legjobb női mellékszereplő jelöltek a 2020-as Oscar gálán és az első helyen a győztes aki nem más mint Laure Dern a Házassági történet című film szereplésével nyert el, jelölést kaptt még az egyik kedvenc színésznőm is Scarlett Johansson is a Jojo nyuszi című film mellékszerepére, de sajnos nem ő vihette haza a szobrocskát.

Hozz létre te is egy hasonló listát, a listák létrehozásához nem kell mást tenned mint regisztrálni az oldalunkon, és máris létrehozhatsz film, sorozat vagy színész listákat, amit megmutathatsz ismerőseidnek és persze az oldal látogatóinak.


avatarAquaMan DC

5 elem a listán

Legjobb női mellékszereplő - Oscar 2020 lista elemei

1

Laura Dern
6 / 1

Laura Dern amerikai színésznő 1967. február 10-én látta meg a napvilágot Bruce Dern színész és Diane Ladd színésznő lányaként Los Angeles-ben, Kaliforniában. Színészi vénájára igen korán felfigyeltek; mindössze 6 éves volt, mikor első alkalommal szerepet kapott édesanyja oldalán egy filmben, az Olcsó Whiskey-ben (1973). A következő évben már Martin Scorsese filmjében, az Alice már nem lakik itt című drámában volt látható néhány percig. Karrierjében az áttörés 13 éves korában következett be, amikor lehetőséghez jutott a Rókák című, 1980-ban bemutattott amerikai filmdrámában. Ennek köszönhetően a jövőben egyre több film kapcsán számoltak vele, mint például a Maszk (1985), a Kék bársony (1986) vagy a Veszett világ (1990), a Rózsa és tövis (1991), a Jurassic Park (1993), az Ez az életem (1996), az Októberi égbolt (1999), a Nevem Sam (2001), az Inland Empire (2006), a The Master (2012) és a Csillagainkban a hiba (2014) megszületésénél. Eddig négy alkalommal vehette át a Golden Globe-díjat: 1982: Miss Golden Globe, 1993: legjobb színésznő tv-filmben (Zuhanás után), 2009: legjobb női epizódszereplő tv-filmben (Újraszámlálás), 2012: legjobb színésznő vígjáték tv-sorozatban (Megvilágosultam). A jövőben látható lesz a 2017-ben bemutatásra kerülő új Star Wars moziban és a Wilson című vígjátékban is. 2005-ben feleségül ment Ben Harper zenészhez, akitől két gyermeke született, Ellery Walker és Jaya. 2013-ban azonban útjaik elváltak egymástól.

Tovább
2

Scarlett Johansson
6 / 1

New Yorkban született 1984-ben, édesapja dán származású építész, édesanyja lengyel származású színésznő. Karrierjét gyerekszínészként kezdte, első komolyabb szerepe az 1998-as A suttogó volt. Ezt követte a Tétova tinédzserek, A férfi, aki ott sem volt, az Amerikai história és az Elveszett jelentés, amelyért BAFTA-díjat kapott. Nagy sikert aratott a Leány gyöngy fülbevalóval és A sziget című mozikban, ezután feltűnt a Fekete dália, A tökéletes trükk, a Vicky Cristina Barcelona, a Hitchcock és A másik Bolyen-lány című alkotásokban is. A Bosszúállók-sorozatban Fekete Özvegyet alakítja. 2008-ban zenei albumot jelentetett meg Anywhere I Lay My Head címmel.

Tovább
3

Kathy Bates
4 / 0

Kathleen Doyle Bates 1948. június 28-én született a Tennessee államban található Memphis-ben. Édesapja gépészmérnök, édesanyja háztartásbeli; nagyapja orvos volt. Felmenői révén ír gyökerekkel rendelkezik. Két lánytestvére van. Színművészeti tanulmányokat a Southern Methodist Egyetemen folytatott, majd New Yorkba költözvén beindította színészi karrierjét. Első szerepei a színpadhoz kötötték; alakításaiért számos szakmai elismerésben részesült, többek között Tony-díjra is jelölték. Első jelentősebb filmszerepe Dustin Hoffman oldalán találta meg a Próbaidő (1978) című krimiben. Ezt követően nyerte el Annie Wilkes ápolónő szerepét a Tortúra (1990) című thrillerben, melyben James Caan partnere volt. Alakításáért Golden Globe- és Oscar-díjban részesült. Egy évvel később ismét egy díjesélyes szereppel ajándékozta meg Jon Avnet rendező a Sült zöld paradicsom (1991) című vígjáték kapcsán. James Cameron Titanicjában (1997) is felbukkant Molly Brownként, majd Vincent Perez, Rachel Weisz és Ian McKellen oldalán főszerephez jutott az Érzelmek hullámain (1997) című romantikus filmdrámában. Ezt követően számos szakmai elismerést begyűjtött A nemzet színe-java (1998) című filmdráma Libby Holden karakterének kidolgozásáért. Emlékezetes munkái közé tartozik a Kevin Costner főszereplésével készült Szitakötő (2002) és a Jack Nicholson főszereplésével készült Schmidt története (2002) című alkotások élvonalbeli játékai. Hilary Swank édesanyját formálta meg a P.S. I Love You (2007) című romantikus alkotásban, de a Richard Yates regényéből készült A szabadság útjai (2008) című drámában is az élen játszott. Szerepelt Woody Allen Oscar-díjas filmjében, az Éjfélkor Párizsban (2011) című romantikus vígjátékban, hasonlóan a Dustin Hoffmannal készült Boychoir (2014) című zenés drámában. Jelenleg a Michelle Darnell (2016) és az Untitled Joshua Marston Project (2016) szerepein dolgozik.

Tovább
5

Margot Robbie
3 / 1

Margot Robbie ausztrál színésznő. Margot Elise Robbie 1990. július 2. Robbie karrierje független ausztrál filmekben való szerepekkel indult. Később beválogatták a Neighbours című ausztrál szappanoperába (2008-2011), amiért kétszer is jelölték Logie Award-díjra. Miután az Egyesült Államokba költözött, főszerepet játszott az ABC által gyártott rövid életű Pan Am (2011-2012) című drámasorozatban. 2013-ban szerepelt először széles vásznon, Richard Curtis Időről időre című romantikus vígjáték-drámájában, és ugyanebben az évben játszott főbb szerepet Martin Scorsese A Wall Street farkasa című életrajzi filmjében. 2015-ben főbb szerepet játszott a Focus – a látszat csal című vígjáték-drámában, szerepelt a második világháborús Suite Française című drámában és főszerepet játszott a Z, mint Zakariás című tudományos-fantasztikus filmben. Harley Quinnt alakítja az Öngyilkos osztag – Suicide Squad című szuperhős filmben. Jane Portert fogja játszani a Tarzan legendájában.

Tovább