A 10 legjobb Jason Statham film amit mindenképp látnod kell

A 10 legjobb Jason Statham film amit mindenképp látnod kell

2023-11-29 12:13:40 - AquaMan DC - Sztárhír

Jason Statham, az angol színész és producer, akit a karakteres, akció-dús szerepei tettek világszerte ismertté, szinte biztos, hogy ha vele csinálnak egy filmet az siker lesz. Statham pályafutását a brit úszóválogatottban kezdte, majd a modellkedés után fedezte fel a filmipar. Az igazi áttörést Guy Ritchie rendezővel való együttműködése hozta meg, mikor Statham az 1998-as "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" és a 2000-es "Snatch" című filmekben játszott. Ezek a produkciók nemcsak Ritchie és Statham közötti szoros munkakapcsolat kezdetét jelentették, hanem beindították Statham karrierjét az akciófilmek világában.

Azóta Jason Statham olyan filmekben tűnt fel, mint a "A szállító" sorozat, a "Crank", a "Feláldozhatók" filmek és a "The Mechanic". Statham karakteres stílusa, magabiztos jelenléte és kiváló akciókészségek miatt vált népszerűvé a nézők körében. Most pedig vessünk egy pillantást azokra a filmekre, amelyekben Statham különleges tehetségét teljes mértékben kibontakoztatta, ezek a filmek hatalmas sikereket arattak a mozikban és aTV-s vetítéseken is, biztosan te is ismered és láttad már ezeket a filmeket, így nem lesz újdonság, de ha valamelyiket nem láttad ezek közül akkor mindenképp nézd meg. Ha pedig szeretnél inkább a jelenleg legnépszerűbb Jason Statham filmek között keresgélni akkor látogass el a top filmek oldalára ahol rengeteg szuper filmes listát találsz.

A listát egy 0. filmmel kezdem, azért tartom fontosnak, hogy ebben a cikkben szerepeljen ez a film, mert ez a film még nem jelent meg, de biztosan nagyon nagy sikerű lesz, érdemes megnézni az előzetest:1. **A szállító (2002):** Jason Statham alakítja Frank Martint, a profi sofőrt, aki különböző küldetéseket teljesít. A film komoly akciójelenetei és Statham karakterisztikus stílusa emelik ki a többi közül.2. **Meg az őscápa (2018):** Egy nagy sikerű és nagyon megosztó film, hiszen ebben a filmben elég nagyok a túlzások és szinte lehetetlen jelenetek sokassága, de az biztos, hogy izgalmas és jó kis film és erre a bizonyíték, hogy már a második részét is megnézhetjük.3. **Az Olasz meló (2003):** Ebben a krimikomédiában Statham csatlakozik egy csapat zsarolásszakértőhöz, akik egy aranyrablásba keverednek. A film izgalmas és szórakoztató, és Statham karaktere, Handsome Rob, hozzátesz a film szellemességéhez.4. **Banki meló (2008):** Ez a krimi-thriller alapja egy valós eseményekre épül, ahol Statham karaktere, Terry Leather, egy bankrablást tervez. A film izgalmas és jól felépített, és Statham kiválóan hozza a szerepét.5. **Blöff (2000):** A "Snatch" Guy Ritchie rendezésében egy káoszba torkolló bűnügyi vígjáték, ahol Statham karaktere, Turkish, a középpontban áll. A film fekete humorral és szórakoztató karakterekkel rendelkezik.6. **A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998):** Ez volt Statham első komoly szerepe a filmvilágban. A krimikomédia Guy Ritchie debütáló filmje, amely Stathamet azonnal a figyelem középpontjába állította.7. **A mestergyilkos (2011):** A film egy profi bérgyilkosról szól, akit Statham alakít. Az akciók és a karakterfejlődés egyaránt kiemelkedőek ebben a thrillerben.8. **A feláldozhatók (2010):** Statham a "The Expendables" akciófilmes csapat tagjaként játszik olyan ikonikus színészek mellett, mint Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger. A film egy igazi akciórajongók álma.9. **Safe (2012):** Ebben a thrillerben Statham egy volt elitegyenruhás rendőrt játszik, aki megpróbál megvédeni egy kis kínai lányt és szembeszáll egy erőszakos maffiacsaláddal.10. **Revolver (2005):** Ez a film egy bonyolult pszichológiai thriller, ahol Statham karaktere, Jake Green, egy sakkjátékos és az alvilág irányítóival kerül szembe.Ezek a filmek mind-mind példái Jason Statham sokoldalúságának és kiváló színészi képességeinek. Akció, humor és karakterfejlődés - mindez megtalálható a legjobb Jason Statham filmekben, amelyeket minden filmrajongónak látnia kell.

Róluk szól

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Revolver

Jake Green (Jason Statham) egy megszállott szerencsejátékos, akit már szinte az összes kaszinóból kitiltottak, mert folyton nyer. Egyik este a két bátyjával, Billyvel (Andrew Howard) és Joe-val (Stephen Walters) együtt meghívást kap egy exkluzív játékra egy maffiafőnökkel, Dorothy Machával (Ray Liotta). Jake-nek elvileg veszítenie kellene Macha ellen, de ő nem ezt teszi, megveri a maffiózót a játékban, sőt, még provokálja is. Ezután mindhármuknak menekülniük kell, mert Macha bérgyilkost fogad fel Jake megölésére. Jake egy testvérpárosnak kezd el dolgozni, Avinak (André Benjamin) és Zacknek (Vincent Pastore), akik le akarnak számolni Machával és ezért pártfogásukba veszik Jake-et és testvéreit.

Tovább

A feláldozhatók

Egy csapat zsoldost felbérelnek, hogy behatoljanak egy dél-amerikai országba, és végezzenek annak könyörtelen diktátorával. Amikor a küldetés megkezdődik, a zsoldosok ráébrednek, hogy semmi sem az, aminek látszik. Hamarosan a csalás és árulás sűrű hálójában találják magukat. Úgy tűnik, hogy a küldetést nem tudják folytatni, ártatlan életek forognak kockán, ám ennél komolyabb kihívás is vár a csapatra: kiderül, hogy egyik társuk elárulta őket, ezért az életüket minden eddiginél komolyabb veszély fenyegeti.

Tovább

A mestergyilkos

Arthur Bishop profi bérgyilkos, aki szigorú szabályok szerint él, és mindig tiszta munkát végez a célpontok likvidálása során. A munkája professzionális tökéletességet kíván, és azt, hogy érzelmileg maximálisan függetleníteni tudja magát; Bishop pont ezen képességek miatt számít a legjobbnak szakmájában. Amikor azonban meghal Harry, Bishop mentora, és egyben jó barátja, nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Saját magának szabja meg a következő feladatot: meg kell találja azokat, akik Harry haláláért felelnek. A küldetés tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait.

Tovább

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

Tovább

Blöff

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

Tovább

Meg - Az őscápa

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől, arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával.

Tovább

Banki meló

Az autókereskedő Terry múltja nem éppen makulátlan, de mindig kimaradt az igazán rázós bulikból. Amikor azonban az egyik régi ismerőse, Martine, a gyönyörű modell megkeresi egy vonzó ajánlattal, képtelen ellenállni. Úgy érzi, hogy a nagyszabású bankrablás élete nagy lehetősége. Az akció során minden a tervek szerint alakul, talán túl egyszerűen is megy a dolog. Terry későn jön rá arra, hogy ő és csapata valójában csak eszköz egy piszkos játszmában. Olyan életveszélyes helyzetbe keveredtek, melynek szálai a londoni alvilágtól a legmagasabb kormányhivatalokig és a királyi családig vezetnek. A történetet valóban megtörtént eset ihlette.

Tovább

Az olasz meló

Charlie Crocker agya a legtökéletesebb rablásokat terveli ki. A megvalósítás sikere viszont már emberein múlik. Egyszer számított csak rosszul: amikor Velencében egyik embere lelépett az egész szajréval. Egy évvel később Los Angelesben bukkan a rabolt arany nyomára. Úgy akarja visszarabolni jogos jussát és kereket oldani, hogy közben a város történetének legnagyobb forgalmi dugóját produkálja. Új bandáját egy számítógépes zseni, egy veterán páncélszekrény szakértő és egy pirotechnikus alkotja, akikhez csatlakoznak a bennfentesek és egy csinos hölgy, Stella, akinek kötélből vannak az idegei. Indulhat a bosszú. Az elmés megoldásokkal teli izgalmas film a krimi műfaj egyik 1969-es klasszikusának újraforgatott változata, Michael Caine nélkül.

Tovább

A szállító

A szállító magányos profi. A szuper-járgányán hibátlanul, időre házhoz szállítja, amit rábíztak, majd elporzik. Sosem kérdez és sosem hibázik. Szigorúan betartja saját szabályait. Egyetlen egyszer mégis kivételt tesz. Kinyitja az egyik rábízott csomagot. A zsákban beragasztott szájú, gyönyörű kínai lányt talál. Nehéz szívvel kézbesíti ugyan, de amikor nemsokára a féltett autója felrobban, visszatér a címzetthez és olyat tesz, amit még soha: megmenti a küldeményt, sőt, a lány rábeszélésére még azt is megpróbálja kinyomozni, ki akarja megölni őket és miért.

Tovább

Jason Statham

Jason Statham 1967. szeptember 12-én született Shirebrookban. Apja utcai árus volt, de Jason úgy döntött, hogy nem követi apja nyomdokait, és más hivatás után nézett. Vinnie Jones-szal nőtt fel, aki először futballsztár, majd színész lett. Statham 5 évig komolyan focizott, másik hobbija a búvárkodás volt. 1988-ban a szöuli olimpián tagja volt a brit toronyugró csapatnak, és egészen 2000-ig hivatásszerűen sportolt. 1992-ben tizenkettedik lett a világbajnokságon. Ezt követően modellkedett, majd egy "utcai színházban" (ez egy eufemizmus a turisták átverésére az Oxford Streeten) dolgozott. Első szerepét a Guy Ritchie rendezésében bemutatott A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998) című filmben kapta, amelyben egy feketepiaci árust alakított. Második nagyobb szerepét szintén Guy Ritchie-nek köszönheti (Blöff, 2000). 2001-ben A Mars szelleme című filmben együtt játszott Ja Rule-lel. 2002-ben A szállítóval világhírnévre tett szert, melyet követően olyan produkciókban kapott lehetőséget, mint Az olasz meló (2003), A szállító 2. (2005), Crank - Felpörgetve (2006), a Banki meló (2008), A szállító 3. (2008), a Halálfutam (2008, az 1975-ös a Death Race 2000 remakeje) és a Crank 2.: Magasfeszültség (2009). 2010-ben csatlakozott The Expendables - A feláldozhatók stábjához, amelyben szinte az összes régi és új akciósztár szerepelt, többek közt Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jet Li, Terry Crews és Randy Couture, korábbi UFC világbajnok is. 2011-ben A mestergyilkos című filmben láthattuk, ami Ralph Fiennes The Feather Men című igaz történeten alapuló könyve alapján készült. Azóta olyan filmekben tűnt fel, mint A biztonság záloga (2012), The Expendables - A feláldozhatók 2. (2012), a Kolibri-kód (2013) és The Expendables - A feláldozhatók 3. (2014). A 2015-ben bemutatásra kerülő Halálos iramban 7-ben Vin Diesel és Dwayne Johnson oldalán láthatjuk majd. 1997-től 2004-ig Kelly Brooke, brit modellel alkotott egy párt, 2010-től pedig Rosie Huntington-Whiteley modell/színésznő a társa.

Tovább
  • Film adatlapok: 476536
  • Sorozat adatlapok: 65395
  • Színész adatlapok: 1328997
  • Kommentek: 10409
  • Film listák: 27
  • Sorozat Listák: 6
  • Színész listák: 9
  • Cikkek: 19