Tényleg olyan rossz a Mulan?

Tényleg olyan rossz a Mulan?

2020-09-28 08:16:08 - Gutási Gábor - Kritika

Az egyik legjobban várt Disney film a Mulan volt. A cég legalább 200 millió dollárt belefektetett, és reménykedett benne, hogy az Oroszlánkirályhoz hasonló sikereket fog elérni. Azonban a kritikák sehogy sem maradhatnak el.

A vírushelyzet beálltával egyre inkább eltolódott a mozis bemutató időpontja. Aztán hirtelen bejelentették, hogy csak a Disney saját csatornáján lesz eleinte látható, ahol az összes felhasználónak ki kell fizetnie majd 21,99 eurót. Ez olyan 7000 Ft körüli ár, amit nem mindenki szokott kifizetni egy moziban sem. Megéri egyáltalán? Talán ez a film különbözik a legjobban a megszokott Disney felhozataltól, azonban ez nem jelenti azt, hogy jó is.

Az 1998-ban bemutatott mese mindenkinek elnyerte a szívét. Most azonban teljesen más megközelítést kaptunk, amiben éppen Mulanból faragtak új embert. A megközelítés szerint Mulan szíve már egészen kicsi korától kezdve harcosként dobogott, amit a családi elvárások miatt elnyomott magában. Ráadásul a képességeit akkor is visszafogta, amikor az apja helyett vonult be a kínai hadseregbe.

Ez a döntés azonban megváltoztat mindent. A mesében Mulannak le kell győznie a korlátait, itt azonban el kell fogadtatni magát a társadalommal. Végig kell járnia egy utat, hogy kiderüljön, ki is ő valójában. A többi karakter nem változtat rajta, csak segítik a haladásban.

Lényegében szinte mindenben eltértek az eredeti mesétől, ami azért is furcsa, mert más filmeknél szó szerinti hasonlóságokat is fel lehetett fedezni. Viszont, ha elvonatkoztatunk a mesétől, akkor kellemes drámát kapunk.

Róluk szól

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Mulan

Az ősi kínai legenda hősnője, Mulan, amikor az országot megtámadják a hunok, idős beteg édesapja helyett bevonul a hadseregbe. A csatában ő az, aki bátorságával megfutamítja az ellenséget. Csakhogy a harcban megsebesül, így ország-világ előtt kiderül, hogy a hős katona - lány!

Tovább

Mulan

A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy. Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle.

Tovább
  • Film adatlapok: 470803
  • Sorozat adatlapok: 64902
  • Színész adatlapok: 1312158
  • Kommentek: 10409
  • Film listák: 27
  • Sorozat Listák: 6
  • Színész listák: 9
  • Cikkek: 19