/be1bVF7qGX91a6c5WeRPs5pKXln.jpg

Idris Elba

Idris Elba 1972-ben született Londonban, színész, producer és zenész. Már gyerekkorában kitűnt a tehetségével, amikor csatlakozott a National Youth Music Theatre-hez. A húszas évei elején kezdett el tévés produkciók meghallgatásaira járni, sikerrel szerepelt hazájában és a tengerentúlon is. Pályafutása kezdetén olyan sorozatokban tűnt fel, mint a The Bill (1984), a The Ruth Rendell Mysteries (1987), az Ultraviolet (1998), a Dangerfield (1995) vagy a Family Affairs (1997). Karrierjében az áttörést a Drót (2002) című amerikai széria hozta meg, melyben Russel „Stinger” Bell szerepében láthattuk. Ezt követően már válogathatott a szerepek közül. Ő alakította Augustin Muganza rendőrkapitányt az Április Ruandában (2005) című, a ruandai tömegmészárlást bemutató filmben, majd főszerepet kapott a BBC 6 részes sorozatában, a Lutherben. Alakításáért a legjobb férfi főszereplő (komédia vagy musical tévésorozat) kategóriában Golden Globe-díjat kapott. A széria munkálataiból producerként is kivette a részét. Több sci-fi és fantasy filmben is feltűnt, ilyen volt a Thor (2011), A szellemlovas: A bosszú ereje (2011), a Prometheus (2012), a Tűzgyűrű (2013) vagy a Thor: Sötét világ (2013). A Mandela - Hosszú út a szabadságig (2013) című életrajzi drámában ő játszotta Nelson Mandelát, alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték. Zenei karrierje során feltűnt Fat Joe, Angie Stone és Giggs klipjeiben, 2006-ban Big Man címmel kiadott egy kislemezt a Hevlar Records Stúdiónál, és ő volt Jay Z 2007-es albumának producere is. 2009-es lemezének címe Kings Among Kings. Együtt dolgozott a Mumford and Sons zenekarral, valamint olyan zenészekkel, mint K. Michelle, Mr Hudson, Pharoahe Monch és Noel Fielding.


Született: 1972-09-06

Neme: Férfi

Születés hely: Hackney, London, England, UK

Idris Elba képek

Tekintsd meg Idris Elba legszuperebb profil képeit, találhatsz régi és új képeket is a színészről és folyamatosan bővítjük a képeket, így érdemes visszatérni, hogy megnézhesd az új képeket is. Ne felejts el lejjebb görgetni, mert lent találod Idris Elba fimjeit és sorozatait.Idris Elba legjobb filmjei

A filmek a jelenlegi népszerűség szerint vannak rendezve, így mindig azokat a filmeket találod elől amelyet a legtöbben tekintenek meg mostanában. A több film gombra kattintva betöltheted az összes filmet amelyben Idris Elba szerepelt vagy részt vett a film elkészülésében. A listát folyamatosan bővítjük és frissítjük, és ne felejts el tovább görgetni, mert lejjebb a sorozatokat is megtalálod.