/kFy1U9bTI2yIA0LyrgsqU5isFl0.jpg

Kristin Scott Thomas

Kristin Scott Thomas 1960. május 24-én született Cornwall-ban, Angliában. 1987-ben hozzáment a francia nőgyógyász Francois Olivennes-hez, és felvette a francia állampolgárságot. Kristin gyerekkora nem volt álomszerű, apja, Simon Scott Thomas a brit légierő pilótája volt és egy repülőbalesetben vesztette életét, amikor a színésznő 4 éves volt. Anyja újra megházasodott, ismét egy pilótához ment feleségül, aki hat évvel a tragédia után szintén légi balesetben veszette életét. A fiatal lány magániskolákban tanult, először a Cheltenham Ladies’ College-ban, majd a St. Antony’s Lewesron School for Girlsben. Miután végzett a középiskolával, színészetet tanult a hampsteadi Central School of Speech and Drama művészeti iskolában. Sok bátorítást nem kapott környezetétől, ezért otthagyta az iskolát és Franciaországba ment, ahol babysitterként dolgozott. A 19 éves lány itt újra megpróbálkozott a színészettel, és beiratkozott egy színházművészeti egyetemre. Huszonöt évesen diplomázott Párizsban. Az iskola elvégzése után több kisebb filmszerepet is kapott, de többnyire televíziós munkákból élt. 1992-ben kapta első komolyabb lehetőséget Roman Polanski Keserű méz (1992) című filmjében. Ezt követte a Négy esküvő és egy temetés (1994), alakításért 1995-ben a legjobb mellékszereplő BAFTA-díjat kapta. Az igazi áttörést Az angol beteg (1996) jelentette, amely meghozta számára a szakmai sikereket is, a legjobb színésznő kategóriában egy Oscar és egy Golden Globe jelölést is kapott. Legismertebb filmjei a Zuhanás (1999) Harrison Forddal, Az arany iránytű (2007), A másik Boleyn lány (2008), a Largo Winch - Az örökös (2008), vagy az Oly sokáig szerettelek (2008), utóbbiban nyújtott alakításáért ismét Golden Globe-díjra jelölték.


Született: 1960-05-24

Neme:

Születés hely: Redruth, Cornwall, England, UK





Kristin Scott Thomas képek

Tekintsd meg Kristin Scott Thomas legszuperebb profil képeit, találhatsz régi és új képeket is a színészről és folyamatosan bővítjük a képeket, így érdemes visszatérni, hogy megnézhesd az új képeket is. Ne felejts el lejjebb görgetni, mert lent találod Kristin Scott Thomas fimjeit és sorozatait.



Kristin Scott Thomas legjobb filmjei

A filmek a jelenlegi népszerűség szerint vannak rendezve, így mindig azokat a filmeket találod elől amelyet a legtöbben tekintenek meg mostanában. A több film gombra kattintva betöltheted az összes filmet amelyben Kristin Scott Thomas szerepelt vagy részt vett a film elkészülésében. A listát folyamatosan bővítjük és frissítjük, és ne felejts el tovább görgetni, mert lejjebb a sorozatokat is megtalálod.