5. évad

Így jártam anyátokkal 5. évad (2009)

Vissza a sorozat adatlapjára

Ted megtartja első óráját egyetemi professzorként, és bár a gyerekek anyja ott volt a teremben, kiderül, hogy Ted nem az építészettel foglalkozó osztályba ment be. Barney és Robin egész nyáron együtt voltak, de amikor Lily rájön, hogy nem beszélték meg, hogy mik a kapcsolatuk alapjai, Lily bezárja őket egy szobába, és addig nem engedi ki őket, amíg nem határozzák meg a szerepüket. Miután azonban mindkettőjüket megviseli a párkapcsolatuk, szakítanak, de barátok maradnak. Ezután Barney azonnal visszatér régi életmódjához, és újra csajozni kezd. Nem sokkal később Marshall negyedszer is pofonvágja Barney-t, ezúttal is Hálaadás napján. Ted randizik az egyik egyetemi diákkal, Cindyvel (Rachel Bilson), és kiderül, hogy az ő szobatársa lesz Ted jövőbeli felesége. A randi után Ted a lánynál felejti a sárga esernyőt, de kiderül, hogy a gazdájához került vissza. Robin megismerkedik Donnal, a reggeli műsorának a másik műsorvezetőjével, és bár eleinte visszataszítónak találja, később járni kezdenek, majd végül össze is költöznek. De amikor Robin állásajánlatot kap Chicagóban, ő visszautasítja, azonban Don (akinek Robin után ajánlották fel a munkát) elfogadja azt, ezért szakítanak. Robin visszaköltözik Tedhez. Az évad során Ted vásárol egy házat, ami nagyon rossz állapotban van, de kiderül, hogy a felújítások után ez a ház lett Ted és gyerekeinek a háza. Marshall és Lily komolyan gondolkodnak a gyerekvállaláson. Az évad folyamán a csapat újabb és újabb hasonmásokat talál, akik ugyanúgy néznek ki, mint a csapat tagjai. Így kerül elő Leszbi Robin, Bajusz Marshall, Sztriptíztáncos Lily és Mexikói pankrátor Ted. Marshallék megegyeznek, hogy addig nem vállalkoznak egy gyerekre, amíg nem találják meg Barney hasonmását is. Az évad végén bár többször azt hihetjük, hogy megtalálták (Taxis Barney, Utcai művész Barney és Perecárus Barney), de az első kettőről kiderül, hogy az igazi Barney volt, csak jelmezben, míg az utolsót csak Lily képzelte egy utcai árusra. Ez viszont annak a jele, hogy Lily készen áll a babavállalásra, így elhatározzák, hogy megpróbálják a dolgot.


Epizódok száma: 24

Főszereplők: Josh Radnor , Jason Segel , Cobie Smulders ,

Epizód lista

Ep.1 Definíciók

Megjelent: 2009-09-21

Barney és Robin nem hajlandók kimondani, hogy együtt járnak és nem akarnak beszélni a kapcsolatukról, ezért Lily próbál hatni rájuk. Eközben Ted az első előadására készül és próbálja eldönteni milyen tanár legyen.

Ep.2 Duplarandi

Megjelent: 2009-09-28

Ted vakrandira megy egy lánnyal, de kiderül, hogy egyszer már randiztak 7 évvel ezelőtt, amire azonban egyikük sem emlékszik. Barney közben próbálja bebizonyítani Marshallnak, hogy egy párkapcsolat nem jelenti azt, hogy nem fantáziálhat más lányokról.

Ep.3 Robin: Kezdőknek

Megjelent: 2009-10-05

Robin szerint Barney megcsalja őt, és már nem biztos benne, hogy jó döntés volt összejönniük. Ted segíteni szeretne Barneynak, ezért órákat tart esténként, ahol a tantárgy Robin.

Ep.4 A szexmentes fogadós

Megjelent: 2009-10-12

Lily és Marshall páros randira hívja Robint és Barneyt, ami nem sikerül túl jól. Éjszaka Tednél alszik egy lány, akivel az este találkozott, de más nem történik, így ő lesz a "szexmentes fogadós".

Ep.5 Kettős állampolgárság

Megjelent: 2009-10-19

Robin bajba kerül, ezért lehet, hogy kiutasítják az országból, így Barney segítségével próbálja megszerezni az amerikai állampolgárságot. Tedék közben Chicagóba indulnak egy hatalmas főiskolát idéző pizza-túrára, ezúttal viszont Lilyvel.

Ep.6 Skótdudások

Megjelent: 2009-11-02

Tednek új szomszédai lesznek, akik egész álló nap… "dudálnak". Közben Barney párkapcsolati tanácsokat ad Marshallnak, aki meg is fogadja őket, így rendesen összevesznek Lilyvel.

Ep.7 Rossz passzban

Megjelent: 2009-11-09

Mivel Robin és Barney szemmel láthatóan nem tesznek jót egymásnak, Ted és Marshall úgy dönt, hogy szét kell őket szakítani. Mikor tervük kudarcba fullad, Lilyt, a szakítás mesterét kérik meg, hogy segítsen.

Ep.8 A Taktikai Könyv

Megjelent: 2009-11-16

A szakítás után Robin inkább a munkájára akar koncentrálni, Barney viszont vissza szeretne térni a csajozás elvonalába, amihez megvan a legtökéletesebb eszköze, a Taktikai Könyv.

Ep.9 Pofonadás 2: A pofon visszaüt

Megjelent: 2009-11-23

Ezúttal Lily és Marshall lakásában tartják a hálaadást, ahova egy nem várt vendég, Lily apja is benéz. Marshall felajánlja Tednek és Robinnak, hogy ők teljesítsék a Pofogadás negyedik pofonját.

Ep.10 Az ablak

Megjelent: 2009-12-07

Ted évek óta össze szeretne jönni a tökéletes szomszédlánnyal, Maggie-vel. Viszont a lány eddig csupán percekre volt szingli, mert egy igazi pasimágnes, most viszont itt a lehetőség, hiszen több év után szakított a barátjával.

Ep.11 A legutolsó cigi

Megjelent: 2009-12-14

Miután Marshall újra elkezd cigizni, lassan a többiek is követik őt. Közösen úgy döntenek, hogy ideje leszokni.

Ep.12 Nők versus Öltönyök

Megjelent: 2010-01-11

Ted randizni hív egy diáklányt az egyetemről, akinek a szobatársa az ő jövőbeli felesége. Eközben egy dögös pultoscsaj érkezik a bárba, akit Barney egyből megpróbál becserkészni, viszont a csaj utálja az öltönyöket, így Barneynak választania kell köztük.

Ep.13 Jenkins

Megjelent: 2010-01-18

Marshallnak új kollégája lesz, akinek a poénjairól sokat beszél a többieknek. Csak épp azt nem hangsúlyozza, hogy az illető egy hölgy, mert attól fél, hogy Lily féltékeny lesz. Mikor ez kiderül, és Lily egyáltalán nem lesz emiatt feldúlt, Marshallt zavarni kezdi a dolog. Eközben kiderül, hogy Robin műsora mégis népszerű, méghozzá a főiskolások körében.

Ep.14 A tökéletes hét

Megjelent: 2010-02-01

Barney ezúttal egy eddig lehetetlennek hitt dolgot tűz ki célul, a tökéletes hetet: hét nő, hét éjszaka, nulla visszautasítás. Viszont kiderül, hogy Barney számára nem csak a játékról van szó.

Ep.15 Kacsa vagy nyúl

Megjelent: 2010-02-08

Barney egy focimeccs élő közvetítésén kiírja egy táblára a telefonszámát, ami ezután egyfolytában csörög, a hívók pedig dögösebbnél dögösebb csajok. Ted nem akar saját maga Valentin napi partnert találni, így Marshallt és Lilyt bízza meg. Robin pedig véletlenül beleegyezik, hogy elmenjen az idióta munkatársa, Don Frank partijára.

Ep.16 Talonban

Megjelent: 2010-03-01

Ted randizik egy lánnyal, de nem veszi észre, hogy csak talonban tartogatja őt, hiszen igazából egy másik pasi után vágyik. Kiderül, hogy mindenki tart valakit, és már mindenkit tartottak is talonban.

Ep.17 Persze, hogy…

Megjelent: 2010-03-08

Robin megelégeli, hogy Barney a szakításuk után érzéketlenül bánt vele, ezért felkéri a gyönyörű Anitát, aki egy önsegítő könyv szerzője, hogy segítsen neki. Eközben mindenki rájön, hogy nem vették észre Robin érzéseit.

Ep.18 Mosolyt!

Megjelent: 2010-03-22

Lilynek szülinapja van, és ennek a napnak az egyik legfontosabb része a csoportkép, amit Ted újra elrontana egy újabb idegen lánnyal. Barneyról kiderül, hogy nem lehet róla rossz képet készíteni.

Ep.19 Állati történetek

Megjelent: 2010-04-12

Marshallt este hazafelé kirabolják, így Lily fegyvert akar szerezni magának. Marshall több különböző történettel próbálja megállítani ezt.

Ep.20 A házbontás

Megjelent: 2010-04-19

Ted édesanyja újra férjhez megy, ekkor Ted rájön, hogy ő több év alatt sem haladt semmit, ezért komoly döntést hoz, vesz egy házat.

Ep.21 Külön ágyak

Megjelent: 2010-05-03

Lily és Marshall külön ágyakat vesznek, mert rájöttek, hogy jobban tudnak külön aludni, a közös ágy meg úgy is csak a szexhez kell. Közben Robin bemutatja Dont Barneynak és Tednek, a két ex-pasijának.

Ep.22 Robotok a pankrátorok ellen

Megjelent: 2010-05-10

Egy sznob, felsőközéposztály-beli partin Ted végre olyan emberekkel beszélgethet, akik értékelik a kulturált beszédet, a kifinomult ízlést. Eközben a többiek pankrációra mennek, ahol emberek küzdenek robotokkal. Marshall és Lily, miután látják Ted hasonmását is, megegyeznek, hogy addig nem vállalnak gyereket, amíg nem találkoznak az ötödik alteregóval, Barney-éval

Ep.23 A menyasszony

Megjelent: 2010-05-17

Ted randiján a Menyasszony című filmet nézik meg, közben rájön, hogy a film hasonlít Stellával való kapcsolatára, viszont mintha minden másik szemszögből lenne. A forgatókönyvet Stella vőlegénye, Tony írta.

Ep.24 Az alteregók

Megjelent: 2010-05-24

Leszbi Robin, Bajusz Marshall, Sztriptíztáncos Lily és Mexikói pankártor Ted után már csak az univerzum jele kell, az ötödik hasonmás, hogy Lily és Marshall gyereket vállaljon.