6. évad

Így jártam anyátokkal 6. évad (2010)

Vissza a sorozat adatlapjára

Az évadnyitó epizódban Ted meglátja Cindyt egy lánnyal, akit a szobatársának gondol, de kiderül, hogy ő Cindy barátnője, akivel Cindy össze is házasodik. Barney unszolására Ted újra a GNB-nél kezd dolgozni építészként, hogy megtervezze a bank új központjának épületét. Hogy az új épület megépülhessen, le kell rombolni egy régi rokkant hotelt, az Arcadiant, amit Zoey (Jennifer Morrison) ellenez. Ezért Ted és őközte eleinte hatalmas ellentét van, de a sorozat előrehaladtával ezek a harcok szerelemmé alakulnak. Később viszont szakítanak, mert Ted a karrierjét a szerelem elé helyezi, így az Arcadiant lerombolják. Miután az előző évad végén megegyeztek, hogy gyereket szeretnének, Lily és Marshall egyfolytában szexelnek, hogy Lily terhes legyen. Karácsony környékén hamis riasztást kapnak, majd a meddőségüket is letesztelik, eközben kerül elő Barney hasonmása, Dr. John Stangel, azaz Nőgyógyász Barney. Viszont egy másik tragédia történik, ugyanis Marshall apja meghal, ami teljesen letöri őt, a csapat viszont támogatja mindenben. Marshall próbál túltenni édesapja halálán és újra élni. Lilynek tett ígérete ellenére, hogy keményebben dolgozik majd a jövőjükért, Marshall kilép a GNB-től és környezetvédő ügyvédnek áll, ami az álma volt. Zoey is leszerződteti, hogy segítsen neki megvédeni az Arcadiant. Az évad végén Lily bejelenti, hogy terhes. Barney végre elismeri a csapatnak, hogy nem Bob Barker az apja, egész pontosan akkor, mikor az anyja úgy dönt, hogy eladja a házat, amiben Barney és a bátyja felnőtt, és utóbbi találkozik a saját apjával. Loretta odaadja Barney-nak az apjának a nevét egy darab papíron, de Barney széttépi, mivel felfedezi, hogy az anyja mennyit tett, hogy egyedülállóként nevelte őket. Marshall apjának temetésén Barney végül felhívja Lorettát, hogy látni szeretné az apját. A férfi, Jerome Whittaker, akit Barney végig csak a felügyelőjének gondolt. Barney csalódott, mivel Jerome nem az a laza ember, akire gyerekkorából emlékezett. Bár megpróbálja visszatéríteni Jerry-t a régi énjére, Barney elismeri, hogy valamikor meg szeretne állapodni. Robin be is mutatja Norának, aki iránt később érzéseket táplál, de szakítanak, amikor Barney hazudik neki. Robin teljesen magába zuhan, miután szakított Donnal, de rájön, hogy lépjen túl rajta. Folytatja a munkáját a reggeli talk-showjában, de miután egy hiperaktív műsorvezető-társat kap, kilép. Majd felveszik kutatási asszisztensnek egy másik csatornához. A csapat még többet felfedez a kanadai popsztár múltjából. Robin összefut a titkos szerelmével, akiről jövőbeli Ted elmondja, hogy még felbukkan. Az évad fináléjában Barney újra randizni hívja Norát, ugyanekkor Robin rájön, hogy valószínűleg még mindig szerelmes Barneyba. Az évad egy rövid jövőbeli esküvői jelenettel kezdődik és végződik. Jövőbeli Ted elmondja, hogy ez az esküvő, ahol Barney a vőlegény, ugyanaz az esküvő, ahol megismerkedett a feleségével.


Epizódok száma: 24

Főszereplők: Josh Radnor , Jason Segel , Cobie Smulders ,

Epizód lista

Ep.1 Nagy napok

Megjelent: 2010-09-20

Marshall és Lily elkezdik a "baba-projektet", de Lilyt zavarja Marshall túlbuzgó apja. Ted meglát egy lányt a bárban, akihez később csatlakozik Cindy is. Robin nagyon rosszul viseli a Donnal való szakítást, és elhagyja magát, emiatt Barney sokat piszkálja. Jövőbeli Ted végül elmondja, hol ismerte meg a feleségét.

Ep.2 Nagy pakolás

Megjelent: 2010-09-27

Barney anyja, Loretta költözni készül, és mindenkit rávesz, hogy segítsenek a kipakolásban. Előkerül egy kép, ami elvezethet Barney vagy James apjához.

Ep.3 Befejezetlen

Megjelent: 2010-10-04

Robin részegen fenyegető üzeneteket hagy Don telefonján. Barney megpróbálja rábeszélni Tedet, hogy segítsen az új GNB székház megtervezésében.

Ep.4 A nagy verseny

Megjelent: 2010-10-11

Marshall egyik barátja, Max, látja Woody Allent egy étteremben. A csapat versenyre kel, hogy ki jut el leggyorsabban a kijelölt célig, és mint kiderül, Barneyt leszámítva mindenkinek szüksége van a győzelemre.

Ep.5 Romboló építész

Megjelent: 2010-10-18

Kiderül, hogy az új GNB székház egy régi épület, az Arcadian helyére kerül. Ted itt ismeri meg Zoeyt, aki az épület lerombolása ellen tiltakozik.

Ep.6 Bababeszéd

Megjelent: 2010-10-25

Robint irritálja új műsorvezető-társa, Becky, aki kislányos viselkedésével mindenki mást levesz a lábáról, köztük Tedet is. Eközben Barney megpróbál kisfiús viselkedéssel felszedni valakit.

Ep.7 Randy elbocsátása

Megjelent: 2010-11-01

Halloween napján Robin lefekszik valakivel, de nem hajlandó elárulni, hogy kivel. Marshall nem szeretné kirúgni kétbalkezes asszisztensét, Randyt, akinek pedig szüksége lenne a végkielégítésre álmai megvalósításához. Zoey Ted diákjait is ellene fordítja.

Ep.8 Természettörténet

Megjelent: 2010-11-08

A csapat részt vesz a Természettörténeti Múzeumban rendezett estélyen, ahol Ted legnagyobb meglepetésére Zoey is ott van a férjével. Marshall elmondja Lilynek, hogy már nem szeretne környezetvédő-ügyvéd lenni, hanem szívesebben dolgozik továbbra is a banknál. Barney egy lépéssel közelebb kerül az apjához.

Ep.9 Glitter

Megjelent: 2010-11-15

Lily egyfolytában csak a babákról tud beszélni, ami fölöttébb idegesíti Robint. Előkerül egy újabb régi felvétel Robin múltjából. Ted barátja, Öklös, a városba érkezik, mint kiderül, nem véletlenül.

Ep.10 Blitz-adás

Megjelent: 2010-11-22

Zoey összebarátkozik a csapattal – persze Tedet kivéve – aki ezidő alatt lázasan készül a Hálaadás-napi vacsorájára.

Ep.11 A hableány-elmélet

Megjelent: 2010-12-06

Ted és Zoey kettesben mennek el egy kiállításra, ami gond lehet Zoey férje számára. Marshall és Robin be szeretnék bizonyítani, hogy akik régóta barátok, azok nyugodtan eltölthetnek együtt egy estét, anélkül, hogy a társuknak aggódnia kéne, ezért elmennek együtt egy étterembe.

Ep.12 Téves riasztás

Megjelent: 2010-12-13

Lily végre terhes, legalábbis a teszt szerint, ami mindenkit arra késztet, hogy átgondolja az életét. Robin elvállal egy kutatómunkát egy neves lapnál, ahelyett, hogy a Fej vagy írás? műsorvezetőjének asszisztálna, Barney pedig jótékonykodni kezd.

Ep.13 Rossz hír

Megjelent: 2011-01-03

Marshall és Lily aggódnak, hogy talán egyikük képtelen a gyermeknemzésre, ezért mind a ketten elmennek egy meddőségi specialistához. Az epizód végén rossz hír érkezik, de nem ezzel kapcsolatosan.

Ep.14 Utolsó szavak

Megjelent: 2011-01-17

Marshall apjának temetésén a téma az "utolsó szavak", és Marshall mindegyik rokona egy megható történettel áll elő, csak hozzá nem volt emlékezetes utolsó szava az apjának, ami nagyon zavarja őt.

Ep.15 Ó, Drágám!

Megjelent: 2011-02-07

Marshall Minnesotában marad a temetés után, és telefonon informálódik a New York-i eseményekről. Így tudja meg, hogy Ted szerelmes Zoeyba, és Zoey elvált a férjétől.

Ep.16 A kétségbeesés napja

Megjelent: 2011-02-14

Egy nappal Valentin-nap előtt van Barney kedvenc napja, a "Kétségbeesés napja", mivel szerinte az egyedülálló nők ezen a napon a legelkeseredettebbek. Lily és Ted Minnesotába utazik Marshallhoz, akinek a jelenléte egyre bosszantóbb a család számára. Robin meghívja pár szingli barátnőjét, köztük Norát, aki azonnal megtetszik Barneynak, de ő átlát a trükkjein.

Ep.17 Szemét-sziget

Megjelent: 2011-02-21

Barney szeretné viszontlátni Norát, de ezt nem ismeri be Robinnak. Eközben Marshallt újra foglalkoztatni kezdi a környezetvédelem, amivel mindenkit az őrületbe kerget.

Ep.18 Szívzűrök

Megjelent: 2011-02-28

Mivel Marshall apja szívrohamban halt meg, mindenki részt vesz egy vizsgálaton. Nora be szeretné mutatni Barneyt a családjának, aki hazudik neki a házassággal kapcsolatos érzéseiről. Robin is szerez magának valakit, Scooby személyében.

Ep.19 Apu, a fergeteges

Megjelent: 2011-03-21

Barney találkozik az apjával, Jerryvel, aki közel sem olyan jófej, mint amilyenre Barney a gyerekkorából emlékezett.

Ep.20 Robbanó húsgolyók

Megjelent: 2011-04-11

Lily és Barney rosszul reagálnak, amikor Marshall kilép az állásából a Goliath Nemzeti Banknál, hogy egy környezetvédelmi szervezetnél dolgozhasson, azonban már csak önkéntesnek veszik föl. Eközben Ted és Zoey közé az Arcadian jövőjéről alkotott ellentétes álláspontjaik állnak.

Ep.21 Reménytelen

Megjelent: 2011-04-18

Barney megpróbálja előhívni az apja régi énjét, ezért elviszi bulizni. Előkerül Robin titkos szerelme is.

Ep.22 A tökéletes koktél

Megjelent: 2011-05-02

Barney és Marshall összeveszik az Arcadian miatt, ezért Lily és Robin megpróbálják leitatni őket, hogy kibéküljenek. Eközben Zoey és Ted között ugyanez az ellentét élesedik.

Ep.23 Műemlékek

Megjelent: 2011-05-09

Tednek döntenie kell, hogy végül lerombolják-e az Arcadiant, vagy nyilvánítsák műemlékké, és a döntésen már nem csak a Zoeyval való kapcsolata, hanem Barney és az ő állása is múlik.

Ep.24 Elfogadom a kihívást

Megjelent: 2011-05-16

Ted újra össze akar jönni Zoeyval, amit Barney és Robin igyekszik megakadályozni, mivel szerintük újra összejönni valakivel nagy hiba. Lily ételmérgezést kap egy levestől, amiből Marshall is evett, ezért igyekszik minél gyorsabban letudni az állásinterjúját, amikor felajánlják neki álmai munkáját.