8. évad

Trónok harca 8. évad (2019)

Vissza a sorozat adatlapjára

Az Emmy-díjas Trónok harca visszatér egy utolsó évadra, és csordultig van csalárdsággal és alattomossággal, lovagiassággal és becsületességgel... valamint végre összecsapnak egymással az élők és a holtak. A Holtak Serege - melyet az Éjkirály, a Mások és egy élőhalott sárkány irányít - szembesül Jonnal, Dany-vel és egyesített seregeikkel, ezzel pedig elértük hát a végkifejletet, amely választ ad a sorozat főszereplőit övező számtalan kérdésre. Jon valódi kiléte könnyen aláaknázhatja Dany igényét a Vastrónra, és természetesen Cersei is újabb ördögi tervének megvalósításán ügyködik...


Epizódok száma: 6

Főszereplők: Liam Cunningham , Joe Dempsie , Emilia Clarke ,

Epizód lista

Ep.1 Deres

Megjelent: 2019-04-14

Havas Jon és Daenerys Deresbe mennek, ahol nem mindenki örül az egyezségüknek. Sam megtudja, hogy Daenerys végzett az apjával és a fivérével, és mindezt Jon szemére veti. A Stark család tagjai újra találkoznak egymással. Sansa bizalmatlanul fogadja Daeneryst. Az Arany Kompánia megérkezik Királyvárhoz. Cersei újra beveti a szokásos praktikát, felkínálja magát Euron Greyjoynak. Theon kiszabadítja Yarát. Jaime Lannister újra szembenéz Brannal. A holtak áttörik a Falat.

Ep.2 A Hét Királyság lovagja

Megjelent: 2019-04-21

Daenerys, Sansa és Havas Jon audiencián fogadja Jaime-t, és szemére vetik a múlt sérelmeit. Brienne az, aki kiáll mellette. Deres készül az Éjkirállyal való összecsapásra. Elképzelhetetlen szövetség állt össze, olyanok készülnek megvédeni a Hét Királyságot, akik korábban egymást gyilkolták érte. Daenerys elmondja Tyrionnak, vagy segít neki visszaszerezni a Vastrónt, vagy más segítő után néz. Daenerys próbálja rendezni a dolgát Sansával. Arya ágyba bújik Gendryvel. Havas Jon haditanácsot tart.

Ep.3 A hosszú éjszaka

Megjelent: 2019-04-28

Deresben felsorakoztak a szövetségesek, a vörös papnő, Melisandre is visszatér, hogy megacélozza az élők fegyvereit. A holtak seregével való csata váltakozó sikerrel zajlik, Havas Jonnak és Daenerysnek sikerül az Éjkirályt elválasztaniuk a feltámasztott Viseriontól, azonban közben a holtak áttörik Deres falait, és Arya alig tud elbújni előlük. Az öldöklő éjszakai küzdelemben számos régi ismerős hullik el a csapások alatt. Miközben Havas Jon Viserionnal küzd, Arya szembenéz az Éjkirállyal.

Ep.4 Az utolsó Starkok

Megjelent: 2019-05-05

Miután megadják a végtisztességet az elesetteknek, Deresben az Éjkirály feletti győzelmet ünneplik, amivel új fejezet kezdődik Westeros életében. Fény derül a Havas Jont övező titokra, azonban a belső információ hamarosan egészen Varysig eljut. Daenerys esélyei alaposan megcsappannak a Vastrónt illetően, újabb gyermekét és barátját veszíti el. Cersei bérgyilkost fogad. Arya viszont elutasítja Gendry ajánlatát, a kapcsolatukra így nem sok jövő vár. Később megint összeáll a Vérebbel.

Ep.5 Harangok

Megjelent: 2019-05-12

Az ellenfelek a végső összecsapásra készülnek Királyvárnál. Daenerys tudomást szerez Lord Varys árulásáról. Havas Jon szakít a vérfertőző kapcsolattal. Jaime Lannister fogságba esik, de Tyrion kiszabadítja, és arra kéri, hogy mentse meg Cerseit. Daenerys elpusztítja Euron flottáját, majd a vár ellen fordul sárkányával. A csata azonban elmarad, mert a város megadja magát. Daenerys azonban ennek ellenére felégeti Királyvárt, az emberei mindenkit legyilkolnak. Cersei és Jaime sorsa beteljesedik.

Ep.6 A Vastrón

Megjelent: 2019-05-19

Királyvár romjai alatt Tyrion megtalálja testvéreit. Havas Jon találkozik Daeneryssel, és megpróbálja lebeszélni a mészárlásról, ám ő fenyegető beszédet tart. Havas Jon később Tyrontól kér tanácsot, hogyan lehetne megállítani őt. Végül Havas Jon és Daenerys a trónteremben néznek szembe egymással. Tyrion a Starkok és szövetségeseik tanácsa elé kerül, hogy döntsenek sorsáról. A tanács megválasztja az új királyt, a döntés mindenkit meglep, akárcsak az első lépése.