5. évad

Dexter 5. évad (2010)

Vissza a sorozat adatlapjára

Nagy kihívást jelentett az új évad az alkotók számára. Egy újabb, erőteljes ellenfél helyett a Dexter mellett felbukkanó régi-új karakterekre helyezték a hangsúlyt. Köztük Lumenre, aki szemtanúja az egyik akciójának, és sorsuk összefonódik.


Epizódok száma: 12

Főszereplők: Michael C. Hall , Jennifer Carpenter , David Zayas ,

Epizód lista

Ep.1 Az Én bűnöm

Megjelent: 2010-09-26

Az évadnyitó epizódban minden ott folytatódik, ahol vége szakadt. A kiérkező rendőrök egy összetört embert látnak, egy gyerekkel a kezében, akiből két szót is nehéz kihúzni. Dexter próbálja feldolgozni a Rita halála utáni következményeket és mindeközben önmagát marcangolja. Dexter nyugodtabb és dühösebb, mint valaha.

Ep.2 Megvagy, zsivány!

Megjelent: 2010-10-03

Dexter megpróbálja a régi kerévágásba visszaállítani életét, de mindez nehezen megy, ráadásul egy rettenetes felfedezést tesz. Mindeközben, Debra teljesen elveszíti a magánéletét, mivel Dexter és a gyerekek egyelőre nála laknak.

Ep.3 Döglött állatok

Megjelent: 2010-10-10

Dexter megpróbál felfogadni egy dadust Harrison mellé, így folytatni tudná "különleges időtöltését". Mindeközben, Debra új társat kap, egy kezdő nyomozó személyében, egy kettős gyilkossági ügyben és Quinn észrevesz néhány hasonlóságot Dexter és Kyle Butler között.

Ep.4 Egy csöppnyi hit

Megjelent: 2010-10-17

Dexter elfog egy rejtélyes nőt, aki lehet meglátta őt az egyik gyilkos lemészárlása közben. Deb-nek egy váratlan és ijesztő találkozója van a Santa Muerte-i gyilkosságok gyanúsítottjával és Quinn egyre több hasonlóságot vél felfedezni Kyle Butler és Dexter Morgan között.

Ep.5 Csalóka szivárvány

Megjelent: 2010-10-24

Dexter-t teljesen leterheli egy nem kívánatos gyanúsítgató, miközben aggódik, hogy vajon Rita halála milyen hatással lesz a kis Harrison-ra. Deb továbbra is egyedül dolgozik és Quinn igénybe veszi egy régi barátja segítségét.

Ep.6 Hali halál

Megjelent: 2010-10-31

Törekedvén arra, hogy széttört életét újra a normál kerékvágásba állítsa, Dexter egy újabb sorozatgyilkost próbál levadászni, azonban küldetése félbe szakad, mikor a bajba jutott, új ismerőse a segítségét kéri. Mindeközben, Batista felfed egy újabb nyomot a Santa Muerta-i gyilkosságok ügyében, és Quinn kap egy fülest Dexter-ről, de nem biztos, hogy megbízhat a forrásában.

Ep.7 A fény hozója

Megjelent: 2010-11-07

Lumen közbenjárására, Dexter könnyű szerrel bajba sodorja magát és az egész gyilkossági ügyosztályt, mikor különös eseményeknek részese lesz. Mindeközben, Debra nyomozása halálos fenyegetéshez vezeti őt a Santa Muerte-i gyilkosokkal szemben.

Ep.8 Az önző Én

Megjelent: 2010-11-14

Debra és Batista nehéz helyzetben találják magukat a Santa Muerte-i nyomozás során, mialatt Dex és Lumen legújabb áldozatukra vadásznak egy 'önsegítő szemináriumon'.

Ep.9 Ahol senki se látja

Megjelent: 2010-11-21

Dexter-t és Lumen-t egy váratlan látogató zavarja meg küldetésük közben. Egy új nyomozás veszi kezdetét Miami-ban és Deb kihasználja újonnan kapott pozíciója előnyeit az irodában, beleásva magát a bizonyítékokba.

Ep.10 13-as

Megjelent: 2010-11-28

Miami-i rendőrség egyre több bizonyítékot gyűjt be a folyamatban lévő nyomozásuk során, és Debra megnevez két gyanúsítottat is. Dexter eközben véletlenül belebotlik egy lehetséges szövetségesébe.

Ep.11 Se fekete, se fehér

Megjelent: 2010-12-05

Kárelhárítás lesz Dexter legújabb személyes feladata, miközben Debra feltevése egyre inkább beigazolódik. Ezalatt, Quinn egy gyilkossági ügybe keveredik.

Ep.12 A bosszúállók

Megjelent: 2010-12-12

Dexter-t csapdába csalják. Liddy holttestét felfedezik és Quinn-t vádolják meg a gyilkosság elkövetésével, aki váratlan és meglepő segítséget kap egy valószínűtlen forrástól, így tisztázódik a vádak alól. Debra hagyja, hogy érzelmei elhomályosítsák ítélőképességét.