6. évad

Dexter 6. évad (2011)

Vissza a sorozat adatlapjára

A hatodik évadban méltó ellenfeleket kap Dexter, akik a nézőknek is tartogatnak meglepetést. Emellett hősünk elmerül a hit és vallás témakörében. Az életben viszont Debrával néz szembe, aki rendesen belezúg, eddig minden pasiban őt kereste.


Epizódok száma: 12

Főszereplők: Michael C. Hall , Jennifer Carpenter , David Zayas ,

Epizód lista

Ep.1 Hét kicsi kígyó

Megjelent: 2011-10-02

Dexter a 20 éves érettségi találkozón szeretné kihasználni az alkalmat arra, hogy levadássza a bálkirályt. Minden remekül halad, amíg nem riasztják egy kegyetlen gyilkosság helyszínére. Debra, aki végre egyenesbe jön Quinn-nel és élvezi a munkáját is, váratlanul hőssé válik.

Ep.2 Egyszer volt, hol nem volt

Megjelent: 2011-10-09

Annak érdekében, hogy Dexter megoldja a rejtélyes gyilkosságokat, Sam segítségét kéri. Debra két visszautasíthatatlan ajánlatot is kap, egy személyeset és egy munkával kapcsolatosat.

Ep.3 A rend uralma

Megjelent: 2011-10-16

Dexter egy sorozatgyilkossal találja magát szembe a múltjából, míg Debra-nak problémái akadnak az új pozíciójában és Travis már a következő lépésüket tervezi Gellar-ral.

Ep.4 A végítélet lovasa

Megjelent: 2011-10-23

A csapat olyan gyilkosságok után nyomoz, melyeknek erősen vallási felhangja van.

Ep.5 A halál angyala

Megjelent: 2011-10-30

Dexter nyomozni kezd Travis múltjában és felfedezi, hogy a férfi régen Gellar tanítványa volt. Batista és Quinn ellátogatnak az egyetemre, ahol Gellar korábban tanított.

Ep.6 Szűntelen sötétség

Megjelent: 2011-11-06

Sam testvér a kórházban eszméletlen állapotban fekszik. Dexter a gyilkos nyomába ered. Mikor Sam testvér egy pillanatra visszanyeri tudatát, arra kéri Dextert, ne bosszúlja meg a halálát.

Ep.7 Irány Nebraska

Megjelent: 2011-11-13

Dexter eltünteti Nick testét az óceánban, de különös módon az eset megkísérti lelkiismeretét. Eközben az egyik régi ismerőse felkelti Dexter figyelmét, aki hamarosan kiruccan Nebraska államba, hogy összekössön néhány elvarratlan szálat a múltból. Útja során összehozza a sors a Sötét Utazóval. Debra ezalatt az előléptetése okozta nehézségekkel birkózik, miközben a Végítélet gyilkosa után nyomoz. Az új gyakornoknak köszönhetően a zsaruk közelebb kerülnek Gellar professzorhoz és Travishoz.

Ep.8 A mulasztás vétke

Megjelent: 2011-11-20

Dexter természetesen nagy figyelemmel kíséri a Végítélet gyilkosa utáni nyomozás minden pillanatát. Később, amikor a társait megelőzve sikerül közel kerülnie Travishez, megpróbálja hasznosítani a barátjától, a tragikus sorsú Sam testvértől tanultakat. Igyekszik ugyanis Travis lelkére beszélni, hogy segítsen neki megölni Gellar professzort. Eközben a halott callgirl ügyében Debra összetűzésbe keveredik LaGuerta kapitánnyal.

Ep.9 Hamis próféta

Megjelent: 2011-11-27

Gellar professzor frissíti a blogját, ahol bejelenti, hogy nagy esemény történik majd hat napon belül. Louis elmondja Debrának, megpróbálja lenyomozni az IP címet, hátha így sikerül a nyomára jutni. Dexter Casey professzor után nyomoz. Debra terápiás foglalkozásokra jár. Ezek során egészen új dolgot fedez fel önmagával kapcsolatban. Dexter eszméletlenül találja Travist a templom padlóján. Körülnézve a fagyasztóban megtalálja Gellar holttestét, ami a jelek szerint már régóta ott lehetett.

Ep.10 A nálunk nagyobb erő

Megjelent: 2011-12-04

Gellar testét vizsgálva Dexter rájön, hogy ugyanolyan karddal ölték meg, mint amit a Végítélet gyilkosa használt. Travis csapdába ejti Dextert, aki úgy gondolja, amikor vele beszél, olyan, mintha Gellarral beszélne. Dexternek kiszabadul, és magával viszi Gellar levágott kezét, hogy a zsaruk azt higgyék, Travis nem egyedül dolgozik. A zsaruk megszállják a templomot, Debrának pánikrohama lesz. Dexter különös festményt talál. Travis bevonja Dorsey-t és Beth-t, hogy segítsenek neki megölni Hollyt.

Ep.11 Angyali fenevad

Megjelent: 2011-12-11

Újabb veszély leselkedik Miami városára. Dexter továbbra is próbálja lépre csalni Travis-t, míg Deb folytatja kezelését a terapeutájánál.

Ep.12 Így ér véget a világ

Megjelent: 2011-12-18

A vallási fanatikus Travist semmi sem állíthatja meg tervének véghezvitelében, még az sem, hogy elrabolja Dexter fiát, ami egy véres és drámai végkifejlethez vezet kettejük között egy hajó fedélzetén.