1. Évad

Sherlock 1. Évad (2010)

Vissza a sorozat adatlapjára

Sherlock sorozat 1. Évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a 1. Évad sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. Évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 3

Főszereplők: Mark Gatiss , Una Stubbs , Jonathan Aris ,

Epizód lista

Ep.1 A rózsaszín rejtély

Megjelent: 2010-07-25

A rendőrség különös öngyilkossági hullám ügyében nyomoz: minden egyes áldozat egy mérgező pirula bevételének hatására halt meg. Mivel a rejtély meghaladja képességeiket, nemhivatalos segítőjükhöz, Sherlock Holmes-hoz fordulnak, aki következtetései során bebizonyítja, hogy igazából egy sorozatgyilkossal állnak szemben. Közben Sherlockot bemutatják Dr. John Watsonnak, egy leszerelt katonaorvosnak, aki Afganisztánban szolgált, s közös lakásba költöznek a Baker Street-en. John szép lassan Sherlock bizalmasa és tisztelője lesz, Sally Donovan őrmester figyelmeztetése ellenére, aki attól tart, hogy Holmes pszichopata és egy nap gyilkos lesz maga is. Sherlock bátyja, Mycroft, titkos találkozóra viszi Watsont, ahol nem fedi fel a kilétét, de kémkedésért cserébe sok pénzt ajánl, amit Watson visszautasít. Időközben a gyilkosságok valódi elkövetője, egy taxisofőr is megmutatkozik Sherlock előtt, akinek felfedi módszerét. Minden áldozatával egy játékot játszik, melyben két pirula közül mindenképp be kell venni az egyiket, csakhogy valamelyikben halálos méreg van. Watson végül lelövi a sofőrt, megmentve Sherlockot, aki elárulja, hogy egy bizonyos Moriarty volt a szponzora.

Ep.2 A vak bankár

Megjelent: 2010-08-01

Holmes-t egy régi bankár barátja egy rejtélyes betörés ügyében kéri fel vizsgálatra, mely London egyik bankjában történt. A falakra több helyen különféle szimbólumok lettek felfirkálva, melyekből kiderül, hogy a bank egyik dolgozója hagyta azokat hátra, akit később holtan találnak. Másnap egy újságírót is megölnek, a holtteste mellett ugyanilyen szimbólumokkal. Holmes és Watson a két halottal kapcsolatos nyomozásuk során a nyomára bukkannak egy kínai csempészhálózatnak, mely egy nagyon értékes tárgyat szeretne visszaszerezni. Holmes végül feltöri a titkos kódrendszert, de addigra Watsont és barátnőjét foglyul ejti a kínai maffia. Holmes megmenti mindkettejüket, de a bandavezér megszökik, ám az utolsó pillanatban Moriarty egyik embere végez vele.

Ep.3 A nagy játszma

Megjelent: 2010-08-08

Holmes-t maga a bátyja, Mycroft bízza meg, hogy derítse ki, hogy gyilkoltak meg egy kormánytisztviselőt, aki egy szigorúan titkos védelmi terven dolgozott: a Bruce-Partington terven. Holmes mégis visszautasítja az ügyet, és inkább továbbadná Watsonnak, ám ekkor egy rejtélyes bűnöző lép vele kapcsolatba. Áldozatain keresztül beszél vele telefonon, akikre bombát erősített, és különféle, összefüggéstelen rejtélyeket kell megoldania időre, különben az adott illető meghal. Az esetek közt van egy húsz éve döglött akta egy megfulladt fiú cipőjével kapcsolatban, egy eltűnt üzletember, egy halott tévés személyiség, és egy múzeumi őr meggyilkolása egy különös fickó, a Gólem által. Miközben Holmes egymás után oldja meg az eseteket, kapcsolatot fedez fel köztük, s végül megoldja Mycroft esetét is. Ezután megpróbálja leleplezni a titkozatos bűnözőt, akiről kiderül, hogy nem más, mint Jim Moriarty. Egy bomba segítségével foglyul ejtette Watsont, Sherlock pedig nem lát más kiutat, mint a bomba felrobbantása...