1. évad

Aranyélet 1. évad (2015)

Vissza a sorozat adatlapjára

Miklósiék irigylésre méltó életet élnek. A családfő sikeres vállalkozó, a feleség egy hajléktalanokat segítő alapítványnál önkénteskedik. Lányuk osztályelső, és még a család feketebáránya, a lázadó kamasz fiú is igazi tehetség, épp a rapkarrierje beindításán ügyködik. A fényűző aranyélet azonban csak látszat. Miklósiék gondosan eltitkolják, hogy súlyos hiteltartozásuk van; hogy a luxusvilla, amiben laknak, a család maffiózó barátjáé; és hogy kisebb-nagyobb bűncselekményekből tartják fenn az életszínvonalukat. Amikor elérkezik a pillanat, hogy a családfő besokall, és elhatározza, hogy jó útra tér, az idill hamar semmivé foszlik. Kiderül, hogy mindenkinek eltérő elképzelései vannak a boldogulásról.


Epizódok száma: 8

Főszereplők: Döbrösi Laura , Eszter Ónodi , Thuróczy Szabolcs ,

Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 Még pár éved van, aztán nem lesz több móka

Megjelent: 2015-11-08

A Miklósi család éli átlagos mindennapjait. A családfő, Attila, reggel munkába indul. Feltör egy lakást és bérbe adja, mintha ő lenne az ingatlanközvetítő. Később elmegy "beszerezni" a felesége szülinapi ajándékát: el akar lopni egy Mercedest. Ám az anyja hívása félbeszakítja: az apja haldoklik. Rohan a kórházba, ám az apja csak a kisebbik fiától hajlandó elbúcsúzni, őt meg sem ismeri. Attila később elmegy a lopott Mercedessel régi barátjához, Hollós Endréhez, hogy segítsen papírokat intézni hozzá. Hollós munkát ajánl neki: el kellene menni egy kamionnyi csempészáruért. Attila az apja halálára hivatkozva visszautasítja. Gyötri a lelkiismeret-furdalás, ezért, mikor a következő lakásfeltörő akció közben majdnem lebukik, eldönti: befejezte, mostantól tisztességesen fog élni. A feleség, Janka ezalatt éli a budai úriasszonyok életét. Megpróbálja meggyőzni a jótékonysági alapítványt vezető szomszédasszonyt, Klárit, hogy segítsen megvalósítani új ötleteit. Ám az elnökségi ülésen Klári ellene fordul. Bosszúból Janka éjszaka kivágja az asszony naspolyafáját. Mira, a lányuk, az osztálya legjobb tanulója, igyekszik maximálisan megfelelni az elvárásoknak. Mikor azonban kiderül, hogy az anyja benevezte egy szépségversenyre, a gúnyolódások céltáblájává válik. A beküldött fotón a lány a kutyájukkal együtt látható. Mira kiborul a beszólások miatt, de az osztály szépfiúja, Áron megvigasztalja és randira hívja. A fiú megérkezésekor, kiderül, hogy valójában a kutyáért jött: három hónappal korábban lopták el a kertjükből. Mira kiborul. Márkot, Mira bátyját csak a rapzenekara, a csajozás és a könnyű élet érdekli. Megkéri a keresztapját, hogy adjon neki valami munkát. Hollós felajánlja neki a sofőrmelót, amit Attila visszautasított. Márk egy gengszter és egy zsák pénz társaságában elindul a csempészáruért, de útközben támadás éri őket. Menekülés közben elveszti az uralmát a kocsi felett, és egy oszlopnak csapódnak.

Nincs kép

Ep.2 Nyugtató, taurin

Megjelent: 2015-11-15

Márk a baleset után az anyjától nyugtatót kap, amelyre hamarosan rászokik. Az összetört autót visszakövetik Endréhez, Attila bűnöző barátjához, akitől Márk a munkát kapta. Amikor Endre számon kéri rajta, hogy mi történt a szállított pénzzel, Márk azt hazudja, hogy nem tud semmit. Mirát az iskolában a kutyaügy miatt mobillopással vádolják, majd miután összeveszik családjával, részegen beszáll két fiú mellé egy kocsiba, és hazaviszi az egyiküket. A szomszédok perrel fenyegetik a családot a fa megrongálása miatt, ám amikor Attila rájön, hogy Janka a felelős, kifizeti a kárt. Amikor a szomszédasszony összeesik, Janka úgy tesz, mintha megpróbálná megmenteni, hogy jó színben tűnjön föl a szomszédasszony férje előtt. Attila fivérénél, Tibornál vállal állást.

Nincs kép

Ep.3 Ropognak a húszasok

Megjelent: 2015-11-22

Endrét letartóztatják, Attilát pedig kihallgatják a balesettel kapcsolatban. Márk szabadon költi a lopott pénzt, és elvisz egy lányt, Vivient Endre üres házába, ahol azonban Endre ellenfelei megfenyegetik, hogy keresse meg Endre laptopjelszavát. Attila munkásként dolgozik Tibor építkezésén, és befektetőként is beszáll az egyik projektjébe. Janka átveszi a szomszéd alapítványának vezetését, amíg ő a kórházban van. Ebben a tisztségben elmegy egy rendezvényre, ahol együtt drogozik egy potenciális befektetővel. Mira éjszakai munkát vállal: külföldieket visz kocsmatúrákra.

Nincs kép

Ep.4 Beléptem álmaim kapuin

Megjelent: 2015-11-29

Miután Attila rájön, hogy a lakás, amelyen dolgozott, gipszkartonfalakból áll, megkeresi Tibort, hogy figyelmeztesse. Rájön, hogy Tibor tudott a csalásról. A lakás elbukik a műszaki átadáson, és kiderül, hogy Tibor már Attila minden pénzét befektetett pénzét elköltötte. Attila újra Endrének kezd dolgozni. Egy munka részeként elviszi Jankát két napra disznóvágásra, ahol megerőszakolja feleségét. Attilát elfogják a határőrök, de megmenekül. A szállítmányt azonban nem Endre embere, hanem ellenfelei várják, akik egy csomagmegőrző kulcsát adják Attilának fizetségül. Mira jobban megismeri a neki munkát adó kocsmatulajdonosokat, és nős főnöke kikezd vele. Másnap alkoholmérgezéssel kórházba viszik. Márk bulit rendez, hogy visszacsábítsa Vivient, ám ebben megakadályozza Endre egyik embere, akivel együtt szállították a pénzt.

Nincs kép

Ep.5 Hiába minden próbálkozás

Megjelent: 2015-12-06

Mira detoxikálóba kerül, ahol új barátot szerez. Márk kénytelen bevallani Hollósnak, hogy meglopta őt. Közben Attila rájön, hogy átverték a csempészáruval, ráadásul hiteltartozása is kiderül. Janka egy másik férfival tervezi az újrakezdést. Márkot megint Gyuka ébreszti a házibuli romjain, és a pénzt követeli rajta. Ultimátumot ad neki: ha nem kapja meg még aznap, kicsinálja. Attilát feldobta a sikeres akció, próbál kedveskedni Jankának. Nem veszi észre, hogy a nő elkezdett kifelé tekintgetni a kapcsolatukból. Miután hazaérnek, Janka titokban találkozik Csér Kálmánnal. A milliomost továbbra is lenyűgözi a nő lazasága és természetessége, és megígéri neki, hogy átnézi az Alapítvány könyvelését, hátha találnak benne valami terhelőt Klári ellen, hogy Janka végleg átvehesse a vezetést. Hollóst kiengedik az előzetesből, a börtön előtt Attila várja. Amikor kiderül, hogy Attila a kamion átadása után csak egy kulcsot kapott, Hollós azonnal a csomagmegőrzőhöz viteti magát. Gyanúja hamar beigazolódik: a szekrény üres, Attilát átverték. A történtek után hiába kéri a munkáért járó fizetséget. Hollós biztos benne, hogy valaki rászállt, és ki akarja deríteni, ki áll a sorozatos balhék mögött, ám Attila ebben már nem akar részt venni. Később Attilát újabb csapás éri. A banki strómanjuk, Strasszer síbalesetet szenvedett. A nyolcvanmilliós hiteltartozás hirtelen a család nyakába zúdul. Amikor Janka megtudja, hogy mindenüket elvesztették, beadja a derekát Csérnek. Mira a detoxikálóban tér magához. Egy takarítóként dolgozó roma lány, Oszi veszi pártfogásába. Mira Márkot kéri meg, hogy menjen el érte a kórházba. A bátyja megállapítja, hogy ilyen állapotban nem mehet haza, ezért elviszi a próbatermükbe. A két testvér hosszú idő után először kerül közelebb egymáshoz. Márk elmondja Mirának, hogy valamit nagyon elszúrt, és most próbálja rendbe tenni – bár nem biztos benne, hogy ez egyáltalán sikerülhet. Később a Gyukával való találkozó helyett Hollóshoz megy, és bevallja neki, hogy végig nála volt a pénz, ráadásul egy tetemes részét el is költötte. Hollós úgy dönt, életre szóló leckét ad a fiúnak.

Nincs kép

Ep.6 Az iskola nem az életre nevel

Megjelent: 2015-12-13

Márk kikészül, emiatt még az iskolából is kicsapják. Mira bosszút áll volt főnökén. Attila megtudja, hogy a legjobb barátja életveszélybe sodorta a fiát, és váratlan lehetősége nyílik a bosszúra. Janka a szeretőjéhez költözik. Hollós és Márk eltüntették Gyukát, ám a rendőrség hamar rátalál a holttestre. Márk teljesen kiborul. Az egyik tanáron tölti ki mérgét, aminek az lesz a vége, hogy kirúgják az iskolából. Janka Csér mellett ébred. Otthon azt hazudja, hogy az alapítvány miatt volt távol. Ráveszi Attilát, hogy szedje össze magát, és menjenek el együtt a bankba. Sikerül megegyezniük az ügyintézővel: ha összeszednek nyolcmillió forintot, elengedik a tartozásukat. Attila egy trükkel megpróbál jelzálog-hitelt felvenni az édesanyja házára, de kiderül, hogy Tibor már megelőzte ebben. Attila kétségbeesésében hozzálát, hogy pénzzé tegye a bútoraikat. Janka megelégeli a szerencsétlenkedését, és úgy dönt, kézbe veszi az ügyet. Mira megpróbál beszélni Jankával az őt ért traumáról, de a nőt most csak a tartozás rendezése foglalkoztatja. A lány visszamegy a kórházba megköszönni Oszi segítséget. Összebarátkoznak, és Oszi felveti, hogy megleckéztethetnék Zolit azért, amit Mirával tett. Az akciójuk miatt a lányt elbocsátják a kórházból, így Mira felelősnek érzi magát a sorsáért. Hollós elmondja Attilának, hogy Márk végezte el helyette a munkát, és lenyúlta a pénzt. Attila kiakad, és úgy dönt, családilag megszakítanak Hollóssal minden kapcsolatot. Dühében arra is készen állna, hogy felégesse a Hollóstól bérelt házat, amit Janka akadályoz meg. Egy hatalmas vita során mindenki kiadja magából az összes sérelmét: Mira elmondja, hogy látta Jankát a szeretőjével, Janka Attila fejéhez vágja, hogy mint férfi nem ér semmit, Márk pedig a szüleit hibáztatja, amiért rossz útra tért. Janka megzsarolja kollégáját, Juditot, és a támogatásával átveszi az alapítvány vezetését. Pénzt vesz ki a számlájukról, és abból rendezi a család tartozását. A hitelkérdés megoldásával már semmi sincs, ami összekötné Attilával: összecsomagol, és Csérhez költözik. Attilát megkeresi a titokzatos férfi, aki lenyúlta tőle a kamiont a határon. Ajánlatot tesz: dolgozzon neki. A feladata: megölni Hollóst.

Nincs kép

Ep.7 Na, ki az, aki hazudik?

Megjelent: 2015-12-20

Janka végre olyan életet élhet, amire vágyott. Mira külföldre akar szökni Oszival, de keresztülhúzzák a terveit. Márk megúszhatja a börtönt, ha árulóvá válik. Attilának súlyos döntést kell meghoznia: a barátság az erősebb vagy a bosszúvágy. Komáromi letartóztatja Márkot Gyuka meggyilkolásáért. Világossá teszi a fiú számára: ha elmondja, ki a valódi gyilkos, megúszhatja. Attila közben magához veszi a Tomcsától kapott fegyvert, és elmegy Hollóshoz, de képtelen meghúzni a ravaszt. Hollós beismeri, hiba volt Márkot belerángatni a zűrös ügyeibe. Kárpótlásként Miklósiékra íratta a házat, amiben most is laknak. Attila elszégyelli magát, és bevallja, hogy Tomcsa bízta meg a megölésével. Hollós azonnal hívja államtitkár ismerősét, aki telefonál a rendőrfőnöknek, hogy Hollóst békén kell hagyni, megvan az új célszemély: Tomcsa. Komáromi már épp megtörné Márkot, mikor a rendőrfőnök leállítja. A saját szakállára kezd dolgozni, és ultimátumot ad Márknak: ha vall Hollós ellen, akkor ő és az apja megúszhatják. A fiú vallomását diktafonra rögzíti. Mira és Oszi külföldre készülnek. Mira angolul tanítja Oszit, majd együtt elmennek az állásközvetítőhöz. A férfi Oszit alkalmasnak találja, Mirát azonban elhajtja. Nemsokára kiderül, hogy valójában “erotikus munkára” keres lányokat. Mira próbálja visszatartani barátnőjét, de Oszi menni akar. Klári sikkasztással vádolja Jankát, de az asszonynak Csér segítségével sikerül kimagyaráznia magát. A férfi nem örül, kezdi kiismerni szeretője igazi természetét. Komáromi felkeresi Attilát, és visszajátssza neki Márk vallomását. Attila csak most tudja meg, hogy Hollós a fia szeme láttára lőtt le egy embert, és hogy vele ásatta el. Elrohan hozzá, és őrjöngve számon kéri. Hollós szabadkozik, és elmeséli, mi történt valójában. Ekkor belép Komáromi, és elkéri Attilától a diktafont, amire rögzítették Hollós “beismerő vallomását”. Mikor Attila rájön, hogy Komáromi nem tervezi betartani az ígéretét, és nem engedi szabadon Márkot, a rendőrre támad. Hollós és Márk is a segítségére siet, ám Komáromi fegyvert ránt, és meglövi Hollóst, mire Attila - Hollós buzdítására - kénytelen lelőni őt.

Nincs kép

Ep.8 Most már látod, hogy mi van itt

Megjelent: 2015-12-27

Attila és Márk összefognak, hogy kiutat találjanak szorult helyzetükből. Mira anyja szeretőjéhez fordul segítségért, de a visszautasítást Jankához hasonlóan ő is nehezen viseli. Jankának döntenie kell, hátat fordít-e a családjának. Attila és Márk ellátják Hollós sérülését, aztán megpróbálják kitalálni, hogyan úszhatnák meg a rendőrgyilkosságot. A helyszínre hívják Tomcsát, és Attila megpróbálja beadni neki, hogy Komáromi összeroncsolt holtteste valójában Hollósé. De kis híján lelepleződik, és csak a kiérkező rendőrök mentik meg az életét. Attilának és Márknak sikerül elmenekülnie a helyszínről. Márkra a történtek adrenalin-bombaként hatnak, és később kockázatos lépésre szánja el magát: visszamegy a raktárhoz, a bűntett színhelyére, ahol megtalálja a Hollósért ígért vérdíjat rejtő zacskót. Mira megpróbál megoldást találni Oszi lehetetlen helyzetére. Úgy dönt, kihasználja, hogy anyja a száz leggazdagabb magyar egyikével randevúzik. Megjelenik a férfi házánál, és segítséget kér Csér Kálmántól. A férfi megígéri, hogy segít munkát találni Mirának és Oszinak. Janka aggódik a gyerekei miatt, Csér azonban az új életüket kettesben, kölykök nélkül képzeli. Amikor bedobja, hogy utazzanak el hosszabb időre egy egzotikus helyre, Janka hezitál, de végül nem tud ellenállni az ajánlatnak – ez olyasmi, amit Attilától sosem kapott meg. Hollós egy kórházban, bilincsbe verve tér magához. De aztán, magasabb körökhöz tartozó kapcsolatainak hála, úgy tűnik, sikerül tisztára mosnia magát Komáromi megölésének ügyében. Amikor megdicséri Attilát, ő közli vele, hogy soha többet nem akar hallani róla. Örökre leszámol a gengszterélettel: csak a bűntudattal és Janka hiányával nem tudja, hogy fog megküzdeni. Amikor Mira és Oszi megjelennek Csér luxusbutikjában, kiderült, hogy a férfi hazudott, és nem intézett nekik semmilyen munkát. Oszinak nem maradt más választása: utazik. Mira tehetetlen dühében bosszút áll Cséren, és ezzel életében először kivívja anyja elismerését.

{