3. évad

Az elnök emberei 3. évad (2001)

Vissza a sorozat adatlapjára

Az elnök emberei sorozat 3. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a 3. évad sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 3. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 21

Főszereplők: Rob Lowe , Dulé Hill , Allison Janney ,

Epizód lista

Ep.1 Mostohafivérek

Megjelent: 2001-10-10

Az epizód a 2001. szeptember 11-én történt terrortámadás okait próbálja megérteni, megmagyarázni a főszereplők és a középiskolás látogatók beszélgetéseiből kiindulva.

Ep.2 Manchester (1.rész)

Megjelent: 2001-10-17

Bartlet bejelenti, hogy elindul a következő elnökválasztáson is. Bartlet és Abigail között feszültség alakul ki, mivel nem beszélték meg előtte együtt a jelöltséget. A First Lady aggódik Bartletért a sclerosis multiplex miatt. Új közvélemény-kutatást rendelnek meg a lehetséges szavazói támogatásról. Oliver Babish folytatja az sclerosis multiplexszel kapcsolatos vizsgálódást az elnök védelme érdekében. C. J.-t a sajtótájékoztatón sarokba szorítják az újságírók az elnök és a stábja között kialakult mentális problémákat firtató kérdésekkel. Az elnököt leköti a Haiti-hadművelet. C. J. az ismételt sajtótájékoztatón nagyot hibázik, rossz választ ad egy újságírói kérdésre, amivel rossz benyomást kelt az elnökről.

Ep.3 Manchester (2.rész)

Megjelent: 2001-10-24

A stáb a Bartlet családi farmon dolgozik a kampányindító beszéden. C. J. megkéri a First Ladyt, hogy készítsenek közös fotót az elnökkel, de az asszony elutasítja kérését. Bruno Ianelli stratégát kérik fel a csapatba, aki segít az elnök körül kialakult sclerosis multiplex-botrány elsimításában. Abbie és Jed között éleződnek a feszültségek. Sam kifejezi csalódottságát az elnökben Toby Zieglernek. C. J. és az elnök között szintén nézeteltérések alakulnak ki, amiért az elnök figyelmezteti, hogy ne avatkozzon bele a magánéletébe. C. J. felajánlja a lemondását, de Bartlet kiengeszteli. Abbey elvállalja, hogy a kampány nyitóbeszéde előtt ő jelenti be az elnököt. Bartlet bocsánatot kér a stáb tagjaitól.

Ep.4 Bizottsági csatározások

Megjelent: 2001-10-31

A stáb tagjai megkapják az idézést a főügyésztől Bartlet betegségének ügyében, ami tanúvallomás tételére és dokumentumok átadására kötelezi őket. Oliver készül a stáb tagjaival a vizsgálatra. C. J. javaslatára azt a republikánus ügyészt keresik meg, aki gyűlöli a demokrata párti elnök politikáját. Charlie javasolja az elnöknek, hogy ideje lenne új személyi asszisztenst felvenni, de Bartlet nem hajlandó még a kéréssel foglalkozni.

Ep.5 Politikai útvesztők

Megjelent: 2001-11-07

Izraelben egy palesztin terrorista C-4 bombát robbant egy futballstadion előtt, ahol két amerikai turista is életét veszti. Bartlet stábja az örökösödési adót akarja megszavaztatni és szavazatokat gyűjt a kongresszus tagjai között. A szavazatokért cserébe azonban túl nagy árat kérnek a képviselők, amit a Bartlet-adminisztráció nem hajlandó megadni. Ezzel párhuzamosan a kémiai Nobel-díjasok részére vacsora folyik a Fehér Házban. C. J. sajtótájékoztatót tart a merényletről, ahol az áldozatok személyét kérdezik, amit nem hajlandó addig elárulni, amíg az elnök nem beszélt a szülőkkel. Közben kiderül, hogy a merénylet egyenesen a két amerikai turista ellen irányult. Bartlet kiadatást követel az izraeli kormánytól, amit az izraeliek elutasítanak. Válaszul 100 millió dollár támogatás megvonásával reagál az amerikai elnök. Donna elmondja Joshnak hogy randevúzgat Clifford Calley-el, aki a MS-ügyi bizottság többségi jogtanácsosa lesz. Josh megtiltja Donnának, hogy újra találkozzon Cliffel.

Ep.6 Háborús bűnök

Megjelent: 2001-11-14

Sam felkészíti Donnát a meghallgatásra. A meghallgatás alatt Donna azt mondja, hogy nincs naplója. Az ügyész visszakérdez, Donna ismételten tagadja, hogy naplót vezetett. Az ügyész a meghallgatás után felelősségre vonja a hazugságért, hiszen látta Donna lakásában a naplót. Cliff figyelmezteti Donnát a várható börtön és pénzbüntetés lehetőségére a hazugsága miatt. Sam Seaborn a penny megszüntetésén gondolkodik egy külső javaslat alapján. Donna megkeresi a problémájával Josht. Josh dühös lesz Donnára a hazugsága miatt. Bartlet és Hones a fegyvertartás törvényéről vitatkoznak. Bartlet azt szeretné, ha Hones elmenne Texasba a fegyvertartás ellen kampányolni. Hones nem akarja elvállalni a feladatot. Josh odaadja Cliffnek Donna naplóját egy óra időtartamra, azzal a feltétellel, hogyha nem talál benne semmi érdemlegeset, akkor elfelejti az ügyet, ha azonban talál, akkor még aznap beidézheti Donnát. Ha mégis nyilvánosságra hozza a naplót, akkor Joshék is nyilvánnoságra hozzák a viszonyt.

Ep.7 Ellenséges vizeken

Megjelent: 2001-11-21

Megszakad a kapcsolat az Egyesült Államok egyik kémtengeralattjáróval, ezért Bartlet olyan lépéseket fontolgat, ami akár nemzetközi válsághoz vezethet. Oliver Babish Abigail Bartletet faggatja. A tanúk között szerepel négy olyan személy, aki régebben a First Lady ellen műhibapert indított. Abbey felajánlja, hogy nem fog addig praktizálni, amíg az elnök hivatalban van. Joshék „puha pénzt” akarnak szerezni.

Ep.8 Őslakos lobby

Megjelent: 2001-11-28

Két indián lecövekel a Fehér Ház folyosóján, hogy tárgyaljanak a kormányzókkal, akik megbeszélték volna, hogy miért átjáróház a kanadai és amerikai határ az ő területükön. Nem akarnak lemondani a területeikről. 15 éve beadtak egy beadványt a Belügyminisztériumba, hogy nyilvánítsák a területüket nemzeti parkká. Még mindig nem kaptak választ a kérésükre. C. J. beszél velük, de az indiánok ragaszkodnak a sajtónyilvánossághoz. Bartlet a pulykasütés részleteivel szórakoztatja az adminisztrációt.

Ep.9 A qumari nők

Megjelent: 2001-12-12

Egy laboratóriumi eredmény a kergemarha-kór első előfordulását jelzi az USA-ban, az emiatt kitörő pánik beláthatatlan következményekkel járna. A Bartlet-kormány megújít egy megállapodást Qumarral, annak ellenére, hogy a közel-keleti országban rosszul bánnak a nőkkel. Az amerikaiak tankokat és fegyvereket adnak el Qumarnak, Qumar cserébe támaszpontot biztosít az amerikaiaknak. Amy, a WLC női jogvédő szervezet vezetője szövetségre lép a first ladyvel és leül Josh-sal tárgyalni a kényszerprostitúció ügyében.

Ep.10 A meghallgatás

Megjelent: 2002-01-09

A bizottság egyik tagja megkérdezi őt, hogy volt-e máskor is olyan, hogy az elnök elvesztette az eszméletét. Leo igennel válaszolt. Az ügyvédjének a szünet alatt elmeséli, hogy egyszer amikor berúgott, az elnök elvesztette az eszméletét egy elnökjelölti beszéd előtt. A szünet után váratlanul elnapolták az ülést. Bartlet az ülés után Leónak ajándékozta a bekeretezett "Bartlet Amerikáért" felirattal ellátott szalvétát, amit annak idején még Leo adott az elnöknek keret nélkül.

Ep.11 A 172. számú határozat

Megjelent: 2002-01-16

A bizottság alkut ajánl az elnöknek León keresztül: Bartlet jelentse be, hogy hazudott az amerikai népnek és akkor megszüntetik a meghallgatást. Leo visszautasítja az alkut. Josh egy ürüggyel randevúra hívja Amyt. Cliff felhívja Donnát és titkos találkozóra hívja, mert feltétlenül beszélnie kell vele. Bartlet ki akar rakni egy régi Közel-Keletet ábrázoló térképet az Ovális Irodába, de a stáb tagjai nem támogatják, mert nincs rajta Izrael. Cliff megkéri Donnát, hogy hozzon össze egy találkozót Josh-val, mert segíteni akar Leo McGarrynek. Bartlet belemegy a bizottság által ajánlott alkuba. A kongresszus hivatalosan elmarasztalja az elnököt hazugságáért.

Ep.12 Az interjú

Megjelent: 2002-01-30

Sam interjút ad a Vanity Fair újságírójának a szövegírásról. Az újságírónő Sam volt menyasszonya. A stáb a kongresszusi beszédről tanácskozik. Néhányan kétkednek abban, hogy talpra lehet-e állni egy kongresszusi elmarasztalás után. Az elnök onkológusokkal vacsorázik, akik arról beszélnek az asztalnál, hogy várhatóan 10 év múlva meg lesz a rák ellenszere. Bartlet felbuzdul a hírtől, behívatja az adminisztráció tagjait és arra utasítja őket, hogy ezt a hírt helyezzék bele a kongresszusi beszédébe. A stáb tagjaiból - Seaborn kivételével - ellenérzést vált ki egy ilyen információ nyilvánosságra hozatala, hiszen az emberek azt fogják majd gondolni, hogy az elnök a saját elmarasztalásáról akarja elterelni a figyelmet a grandiózus bejelentéssel. Josh szerint John Tandy azért jár Amyvel, hogy Amy segítségével női szavazatokat szerezzen. Egy fogadás alatt ezt közli is a lánnyal, aki felháborítónak tartja a feltételezést. Bartlet mégsem veszi be a kongresszusi beszédébe a rák témáját.

Ep.13 A két Bartlet

Megjelent: 2002-02-06

Amy szakít Tandy kormányzóval. A republikánusok Richie szenátort indítják el a választásokon Bartlet ellen. Josh Tahitire készül Amyval, de az utazás előtt két nappal Josh mégis lemondja az utat. Toby magánbeszélgetést folytatott az elnökkel és megkérdezte tőle, hogy verte-e az apja gyermekkorában. Az elnök igennel válaszolt. Ziegler szerint az elnök apja nem szerette Joshua Bartletet. Az elnök igen feszélyezetté és dühössé vált a beszélgetéstől.

Ep.14 Lelki problémák

Megjelent: 2002-02-27

Az elnökhöz berendelik Josh egykori pszichiáterét, aki segített rajta a merénylet után. Az elnök négy napja nem alszik, így támogatásra szorul. Egy amerikai újságíró eltűnik Kongóban. Donnának témaigazgatói állást ajánl egy internetes cég nagyon magas összegű fizetéssel. Bartlet elmondja a pszichiáternek, hogy az apja soha nem szerette őt. Andrea, Toby exfelesége magából kikelve érkezik meg Ziegler irodájába, miután elolvasta a Ziegler által írt beszédet. Az amerikai újságírót megölik egy rajtaütés során Kongóban.

Ep.15 Sakk-matt

Megjelent: 2002-03-06

Bartlet bonyolult sakkjátszmákon keresztül próbálja megértetni Tobyval és Sammel azt a kényes politikai helyzetet, amelybe az Egyesült Államok keveredett Kínával a tajvani tengerszorosnál vívott stratégiai küzdelem során. A kínaiak ugyanis háborúval fenyegetik Taiwant, ha az gyakorlatot hajt végre az amerikai gyártmányú Patriot rakétákkal. Josh eközben a New Hampshire-ben tartott helyi választások miatt aggódik, mert az ottani eredmény szinte évtizedek óta pontosan előrejelzi az elnökválasztás eredményét. C. J. még mindig Charlie idegeivel játszik, és továbbra sem hajlandó visszaadni az elnök szupertitkos programjának fénymásolatát.

Ep.16 A születésnapi party

Megjelent: 2002-03-27

A Fehér Ház Abigail születésnapját ünnepli. Abigail, C. J., Donna és Amy különterembe vonulnak borozgatni és Abigail praxisfeladásáról beszélgetnek. Bartlet és Charlie a tószt szövegén dolgoznak. Samnél megjelenik gimnáziumi fizika tanára és arra kéri Samet, hogy segítsen neki a részecskegyorsító-beadványa előtti akadályokat elhárítani.

Ep.17 A koszorús költő

Megjelent: 2002-04-03

Bartlet igen kínos helyzetbe kerül, amikor egy televízió interjú után becsmérlő megjegyzést tesz az egyik republikánus jelöltre, és kiderül, hogy bár az adásnak vége, a mikrofonját még nem kapcsolták ki. C. J. a történtek után napokig a botrány elsimításán dolgozik, de mivel úgy tűnik, hogy ez nem elég, Sam hazarendeli a vakációját töltő hivatali jogtanácsost. Toby mindeközben egy frissen kitüntetett amerikai költőt próbál meggyőzni arról, hogy politikai kérdésekben ne szálljon hangos vitába a kormánnyal.

Ep.18 Kényszerhelyzet

Megjelent: 2002-05-01

Amikor egy uránrudakkal teli kamion egy elhagyott idahói alagútban a sziklafalnak ütközik, Bartlet csapatának környezeti katasztrófára kell készülnie, nem kizárva egy terrortámadás lehetőségét sem. Közben a színfalak mögött úgy tűnik, hogy Bartlet titokban összeállított választási kampányában nem kap szerepet az elnök-helyettes. Ő persze mit sem tudva erről éppen azon fáradozik, hogy egy olyan törvényjavaslatot terjesszen elő, amely minden alacsony jövedelmű háztartás számára ingyenes internet hozzáférést biztosítana. Donna arra kéri Josht, hogy kedvenc tanárát elnöki kitüntetésben részesítse, ami azonban úgy tűnik, nem is olyan egyszerű...

Ep.19 A csúcstalálkozó

Megjelent: 2002-05-08

Sam épphogy befejezi az orosz elnökkel tartott csúcstalálkozó előkészítő munkálatait, amikor olyan műholdas felvételek kerülnek Bartlet asztalára, amelyeken orosz technológiával készült iráni atomberendezések láthatók. A leleplező képek miatt úgy tűnik, hogy a várva várt találkozó kudarcba fulladhat. Eközben C.J. igen kemény hangvételű sajtónyilatkozatot tesz a Szaúd-Arábiában történt tragikus események kapcsán, ahol a vallási fanatikus rendőrök nem engedték ki egy lángoló iskolaépületből azokat a kislányokat, akik nem megfelelő egyenruhát viseltek. C.J.-t ezek után halálosan megfenyegetik. Charlie egy különös kóddal titkosított, Bartletnek címzett levél eredete után nyomoz. Toby azon töpreng, hogy vajon beengedje-e az orosz elnökkel tervezett csúcstalálkozóra azt a vitatott hírű orosz újságírónőt, aki szívesen kritizálja hazája első emberét.

Ep.20 A célszemély

Megjelent: 2002-05-15

Bartlet a többiekkel együtt azon dolgozik, hogy megelőzzön egy esetleges terrorista támadást az ország egyik távoli részében. Közben C. J. próbálja összeegyeztetni az életét azzal a vonzó titkosügynökkel, akinek más dolga sincs, mint az ő nyomában lenni éjjel-nappal. Toby hangos csatát vív egy internetes televízió vezetőivel arról, hogy mennyi műsoridőt biztosítson a társaság a közelgő politikai események idején.

Ep.21 A válságstáb

Megjelent: 2002-05-22

Bartlet nem tudja eldönteni, hogy megvonja-e a diplomáciai védettséget egy közel-keleti ország befolyásos képviselőjétől, akiről az a hír járja, hogy komoly szerepe van különböző terrorcselekmények szervezésében. Josh egy közjóléti kérdést érintő törvényjavaslat kapcsán hajba kap a barátnőjével, Amyvel. C. J. szokatlanul közeli kapcsolata a titkosszolgálattól kirendelt testőrrel egyre kellemesebbé válik. Donna Észak-Dakotába utazik, hogy Bartletet és a Hivatalt képviselje az állam nevének megváltoztatására összehívott találkozón.