5. évad

Az elnök emberei 5. évad (2003)

Vissza a sorozat adatlapjára

Az elnök emberei sorozat 5. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a 5. évad sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 5. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Dulé Hill , Allison Janney , Richard Schiff ,

Epizód lista

Ep.1 Hatalomátvétel

Megjelent: 2003-09-24

Zoey, az elnök lánya keresése folytatódik, Walken egyre erélyesebben lép fel a gyermekrablók ellen. Danny közreadja Shareef történetét, és ennek komoly következményei lesznek: növekszik a feszültség Bartlet és Walken munkatársai között, a kongresszus demokrata vezetői támadást indítanak Leo ellen, közben Shareef halála miatt bombatámadás ér egy törökországi mozit is.

Ep.2 A háború kutyái

Megjelent: 2003-10-01

Az elnök stábja aggódva figyeli, ahogy a republikánusok beköltöznek a Fehér Házba. Attól tartanak, hogy a helyzetet kihasználva törvénykezni kezdenek, és megszavaztatják az abortuszellenes törvényt, és más, a demokraták által ellenzett törvényjavaslatokat. Bartlet elnök attól tart, hogy ha Walken bombázni kezdi Qumar-t, esetleg megölik Zoey-t. Végül Zoey-t megtalálják, és az elnök visszatér az ország élére.

Ep.3 Kényes egyensúly

Megjelent: 2003-10-08

A szexbotránya miatt félreállított Hoynes alelnök helyett az elnök stábjának új alelnököt kell jelölnie. Berryhill külügyminisztert szeretnék az alelnöki posztra, de az ellenzék nem fogadja el, és saját listával áll elő. Mivel az ellenzék kizárólag a listáján szereplő nevekről hajlandó tárgyalni, kénytelenek meghallgatni a jelölteket.

Ep.4 Államérdek

Megjelent: 2003-10-22

Josh-nak nem sikerül meggyőznie a csökönyös képviselőt, aki az alelnöki megerősítés ellen akar szavazni, de Ryan-nek sikerül rávennie, hogy meggondolja magát. Leo attól tart, hogy egy híres észak-koreai zongorista dezertálása miatt veszélybe kerülnek a titkos nukleáris leszerelési tárgyalások. Will és Toby bajba kerülnek, amikor beszédjük vázlatát véletlenül kicserélik a véglegessel. Donna nagynénje és bácsikája Wisconsinból a Fehér Házba látogatnak. A stábnak nehezére esik megfogalmazni az ország gazdasági állapotát, mert attól tartanak, hogy letértek az útról.

Ep.5 Szarvashiba

Megjelent: 2003-10-29

Az egyik demokrata képviselő nem támogat egy törvénytervezetet, pedig az ő szavazata igen fontos lenne. Josh olyan nyeglén és lekezelően beszél vele, hogy a képviselő átáll a republikánusokhoz. Bár mindenki azzal nyugtatja Josht, hogy mindenki követ el hibákat, máris érzi, hogy mellőzik, és csak jelentéktelen ügyeket bíznak rá.

Ep.6 Égi csapás

Megjelent: 2003-11-05

A német kancellár már évek óta nem látogatott el a Fehér Házba. Épp a látogatása előtti estén egy tornádó csap le egy oklahomai városra. Az elnök stábja az alelnököt akarja a helyszínre küldeni. CJ azt tanácsolja az elnöknek, hogy mindenképpen ő utazzon a katasztrófa helyszínére. Leo nem örül az utazásnak. Aggodalma nem alaptalan, az elnök pár órásra tervezett oklahomai látogatása 21 órával hosszabbra nyúlik, mert képtelen elszakadni a földönfutóvá vált emberektől.

Ep.7 Patthelyzet

Megjelent: 2003-11-12

A legfelsőbb bíró idős, beteg ember. Mindkét oldal nagyra tartja, de magatehetetlenül fekszik a kórházban, és mivel a legfelsőbb bíró kinevezése egy életre szól, az elnök és stábja tanácstalan. Toby megpróbálja rávenni a bíró egyik korábbi munkatársát, hogy vegye rá a lemondásra. Az elnök tanácstalan: felmenteni nem tudja, ugyanakkor az idős bíró nem hajlandó lemondani...

Ep.8 Nincs alku

Megjelent: 2003-11-19

A republikánus házelnök nem akarja megszavaztatni a költségvetést, és a korábbi egyezségtől eltérő feltételeket szab. Az elnök dühbe gurul, és nem hajlandó tárgyalni. Így a kormány költségvetés nélkül marad, amely következtében a közalkalmazottak nem dolgozhatnak, a kormány működésképtelenné válik. A harcot végül Bartlet elnök nyeri, megszégyenítve a republikánusokat.

Ep.9 Karácsony a Fehér Házban

Megjelent: 2003-12-03

A Bartlet család megpróbálja közösen tölteni az ünnepi vacsorát. Jed egyszerre foglalkozik egy túszhelyzettel Szudánban, egy eutanáziával Oregonban, a veje szeretne indulni a képviselőválasztáson, és az unokája szeretne időt tölteni a nagyapjával. C.J. vádlottak padjára kerül az apja romló állapota miatti eutanázia okán.

Ep.10 Viharos jelen

Megjelent: 2004-01-07

Váratlanul meghal az egyik korábbi amerikai elnök. Ilyenkor az összes élő egykori volt amerikai elnök megjelenik a gyászszertartáson. A modern fegyverek és a terrorizmus korában van miről vitatkozni a republikánus és a demokrata exelnököknek...

Ep.11 A kegyelem napja

Megjelent: 2004-01-14

Az elnök stábja átnézi a kegyelmi kérvényeket, és a nem erőszakos bűncselekményért túl szigorú büntetéssel sújtott elítéltek közül néhányan kegyelemben részesülnek. Mint kiderül, az elnök egyik legnagyobb támogatójának fia is a kegyelmet kérők között van. A fiút kihúzzák a listáról, nehogy az ellenzék kivételezéssel vádolja őket. A hír hallatán a fiú öngyilkosságot követ el a börtönben...

Ep.12 Hírszomj

Megjelent: 2004-02-04

Amikor semmi sem történik, a sajtónak akkor is híreket kell produkálnia, így árgus szemekkel figyelik a Fehér Ház minden munkatársát. Toby az elnök tudtával felkeresi Gaines képviselőt, hogy rávegye a társadalombiztosítás megreformálására. Az akcióról senki sem tud, így Josh Will segítségével éppen Gaines képviselőt próbálja ellehetetleníteni a sajtóban. A képviselő visszalép a Tobyval kötött megállapodástól. Hogy megelőzze a botrányt, Toby lemond.

Ep.13 Dzsingisz kán színre lép

Megjelent: 2004-02-11

A műholdas felvételeken észreveszik, hogy valamelyik ország atomkísérletet hajtott végre. Azonnal az irániakat és a koreaiakat gyanúsítják. Végül kiderül, hogy Izrael végezte a titkos kísérletet. Az atomfegyverekkel való harcot az elnök Dzsingisz Kán hadviseléséhez hasonlítja, aki lerohanta, majd lemészárolta Perzsia lakóit.

Ep.14 Veszélyes terepen

Megjelent: 2004-02-18

Két amerikai pilótának katapultálnia kell egy bevetés során. Észak-Koreában érnek földet, és a dzsungelben bujkálva abban reménykednek, hogy kimentik őket. Az elnök nagy dilemma előtt áll: ha titokban fegyvereseket küld a megmentésükre, esetleg tűzharcba keveredhetnek a koreaiakkal, és akkor háború törhet ki. Ha bejelenti a koreai vezetésnek a problémát, akkor félreértenék a helyzetet...

Ep.15 A nagy leleplezés

Megjelent: 2004-02-25

Hoynes, volt alelnök kitálalni készül a sajtónak szexbotrányáról és arról, hogy az elnök ennek ellenére marasztalni akarta. Úgy állítja be a dolgokat, mintha az elnök és stábja szőnyeg alá akarták volna söpörni az ügyet. Amikor már úgy tűnik, hogy Hoynes hazugságai megállíthatatlanok, C.J. megoldja a helyzetet.

Ep.16 Fertőző kutatás

Megjelent: 2004-03-03

Valaki kideríti, hogy az elnök egyik lánya egy olyan kutatási projecten dolgozik, mely az örömlányok fertőző betegségeivel foglalkozik. Természetesen a sajtó csak ezen csámcsog. Az elnök tombol a dühtől, amiért kikezdték a családjá, majd megpróbálja rábeszélni Ellie-t, hogy ismertesse a kutatási progranm jelentőségét a sajtó nyilvánossága előtt. De Ellie nem vágyik reflektorfénybe.

Ep.17 Mentő ötlet

Megjelent: 2004-03-24

A Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztnek betöltése nem egyszerű feladat. A kormányzó párt és az ellenzék nem ért egyet a jelöltek személyét illetően. A Fehér Ház nehéz helyzetben van. Végül rábírják az egyik bírót, hogy mondjon le, így két jelöltet állíthatnak: egy liberális és egy konzervatív bírót. Ezzel a trükkel sikerül lefegyverezniük az ellenzéket.

Ep.18 A szóvívő napja

Megjelent: 2004-03-31

Egy tévéstáb engedélyt kap, hogy a Fehér Házban forgasson, és kamerákkal végigkísérje a szóvivő egész napját. Az eseménytelenül induló nap túszdrámával ér véget. Egy arab származású férfi bezárkózik családjával a házába, amit az FBI megrohamoz. Ez az esemény kerül a média figyelmének középpontjába. A forgatás a Fehér Házból követi nyomon az események alakulását.

Ep.19 A nagy hajcihő

Megjelent: 2004-04-21

A szakszervezeti képviselők felháborodottan veszik tudomásul, hogy az egyik nagy cég Indiába akarja telepíteni a vállalatot az olcsó munkaerő miatt. Az elnök Brüsszelbe készül, ahol éppen az európai gazdák tüntetnek a globalizáció ellen. Josh megpróbál egyezségre jutni a szakszervezeti vezetőkkel.

Ep.20 Karantén

Megjelent: 2004-04-28

A titkosszolgálat veszélyes anyagot észlel a levegőben, ezért a Fehér Házat lezárják, az elnököt egy bunkerbe kísérik, ahol egy orvos megvizsgálja. Először lépfenére gyanakszanak, de később kiderül, hogy egy baktérium került a levegőbe, ami Charlie postájával érkezett. Miután feloldják a karantént, az elnökön kívül mindenki úgy tudja, téves riasztás volt.

Ep.21 Merénylet Gázában

Megjelent: 2004-05-12

Amerikai küldöttség érkezik Gázába. A küldöttek között van Donna, Josh asszisztense, és Andrea, Toby felesége is. A delegáció konvoja ellen merényletet követnek el. Az egyik autó felrobban. Fitzwallace admirális meghal, Donna pedig súlyos sérüléseket szenved. Egy németországi katonai kórházba szállítják. Josh azonnal odautazik...

Ep.22 Gyász és harag

Megjelent: 2004-05-19

Az elnök katonai válaszcsapást fontolgat a palesztin merénylők ellen, de nem akar civil áldozatokat. Izrael anélkül, hogy egyeztetne az amerikaiakkal, rakétatámadást hajt végre, melynek során meghal négy gyerek. A palesztinok válaszként öngyilkos merénylővel felrobbantanak egy buszt a kizárólag zsidók lakta negyedben. Donna állapota súlyosbodik. Josht titkos találkára hívja egy palesztin férfi, aki elmondja, hogy a jelenlegi palesztin elnöknél léteznek mérsékeltebb erők, akiket hatalomra kellene juttatni. Az amerikai politikusok megtorlást sürgetnek...