6. évad

Az elnök emberei 6. évad (2004)

Vissza a sorozat adatlapjára

Az elnök emberei sorozat 6. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a 6. évad sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 6. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Martin Sheen , Allison Janney , Richard Schiff ,

Epizód lista

Ep.1 Szemtől szembe

Megjelent: 2004-10-20

Az amerikai diplomatákat ért merénylet után a republikánus ellenzék, de még az elnök embereinek egy része is bosszúra vágyik. Az elnök a nagy nyomás ellenére sem hajlandó a katonai beavatkozásra, nem akar palesztin területeket bombázni. A palesztin vezetők váratlanul bejelentik a sajtónak, hogy az amerikai elnök béketárgyalásokra hívta őket. A hír nem igaz, de Bartlet elnök mindenképpen esélyt akar adni a békének, ezért összehív egy palesztin-izraeli tárgyalást. Az izraeliek eleinte nem hajlandók egy asztalhoz ülni a palesztin vezetéssel.

Ep.2 A béke ára

Megjelent: 2004-10-27

A béketárgyalások nemigen haladnak, a felek elzárkóznak mindenféle kompromisszumtól. A palesztinok Jeruzsálemet szeretnék, az izraeliek viszont nem akarják visszaadni. Az elnök stábja fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy valamiféle előrelépést érjenek el. Leo és az elnök többször összeszólalkozik, ugyanis Leo a katonai megtorlás híve.

Ep.3 Lerágott csont

Megjelent: 2004-11-03

Az elnököt nagyon megrázza a hír, hogy Leót a biztonsági szolgálat emberei eszméletlenül találták a Camp David-i erdőben. Furdalja a lelkiismeret, amiért hozzájárult a szívrohamához azzal, hogy kirúgta. Amikor Leo magához tér a kórházban, megnevezi az utódját.

Ep.4 Mélyvíz

Megjelent: 2004-11-10

A csapat arra számít, hogy az elnök Josht vagy Tobyt kéri fel személyzeti főnöknek. Mindenkit megdöbbent, amikor a választás C.J.-re esik. C.J. átveszi Leo munkakörét, de kezdetben nemigen boldogul.

Ep.5 Karambol

Megjelent: 2004-11-17

Josh kipróbál egy hatalmas, nagy fogyasztású terepjárót, és a szalon előtt nekimegy egy környezetkímélő hibrid autónak. A sajtónak egyéb sem kell, rögtön támadják az elnök politikáját, mellyel behódol az autógyártó cégeknek, és semmit nem tesz azért, hogy az üzemanyag-takarékos autók gyártása előtérbe kerüljön.

Ep.6 Az első áldozat

Megjelent: 2004-11-24

Josh és Will felháborodottan üldözik Santos képviselőt, aki szerintük egy rossz egészségügyi törvény megszavazásához gyűjt szavazatokat. Mikor végül elolvassák a tervezetet, kiderül, hogy erről szó sincs. Josh kénytelen bocsánatot kérni. Leo állapota lassan javul. A közelkeleti egyesült haderő táborában egy öngyilkos merénylő több katonát megsebesít, közülük egyet halálosan.

Ep.7 Félreértés

Megjelent: 2004-12-01

A Fehér Házban az elnök kínai útját készítik elő. Az elnök időközben kap a tajvani küldöttségtől többek között egy zászlót, ami felbosszantja a kínaiakat, és követelik, hogy az elnök adja vissza. A tajvani zászló ugyanis Tajvan függetlenségi törekvéseit szimbolizálja. A Fehér Házban eközben azt találgatják, ki indul majd jobb esélyekkel a következő elnökválasztáson. A szexbotránya miatt lemondani kényszerült Hoynes újra a politika porondjára lép.

Ep.8 Szemfényvesztés

Megjelent: 2004-12-08

Az elnök lányának születésnapján két bűvész eltüntetett egy amerikai zászlót. A mutatvány során úgy tűnt, mintha elégették volna. A nap híre, miszerint amerikai zászlót égettek a Fehér Házban, elhomályosítja a legfontosabb hírt, az elnök kínai útját. A repülőn Bartlet elnök, aki szklerózis multiplexben szenved, hirtelen lebénul.

Ep.9 Az aszteroida

Megjelent: 2004-12-15

Az elnök Kínába készül, az egész csúcstalálkozó programját előre egyeztették. A repülőgépen az elnök rosszul lesz és lebénulnak a végtagjai. Bartlet elnök már indulás előtt felkészült valami hasonlóra, ezért a tisztifőorvost is magával vitte. A tisztifőorvos progresszív bénulást állapít meg, ami a szklerózis multiplex velejárója. Eközben a Fehér Házat egy Föld felé tartó tekintélyes méretű aszteroida tartja lázban. Az elnök tolószékben jelenik meg a tárgyalásokon, és képtelen kezet fogni.

Ep.10 Váratlan bejelentés

Megjelent: 2005-01-05

Hoynes, a szexbotrány miatt visszalépett alelnök indulni kíván a választásokon. Russel jelenlegi alelnök úgyszintén. Mindketten Josh Lymant szeretnék kampányszakértőnek, ám Josh egyiküket sem tartja megfelelőnek, ezért úgy dönt, marad az elnök stábjában. Később, egy Leó-val folytatott beszélgetés után Josh rájön, hogy Matt Santos, a visszavonult képviselő lenne a legalkalmasabb elnökjelölt. Santos hallani sem akar róla, de végül bejelenti, hogy mégis indul az elnökválasztáson...

Ep.11 Sárdobálók

Megjelent: 2005-01-12

Santos képviselő kampánykörútját New Hampshire-ben kezdi. Josh összeállítja a programját, de a képviselő mindig eltér az előre megbeszéltektől, őt csupán az oktatás reformja érdekli, pusztán azért vállalta a jelöltséget, hogy felhívja az ország figyelmét az oktatás siralmas állapotára. A képviselő megtiltja Josh-nak, hogy feltérképezze az ellenfelek gyenge pontjait, mert tiszta kampányt akar, sárdobálás nélkül. Will kiszivárogtat a sajtónak egy idézetet, melyben Santos évekkel korábban nem túl hízelgően nyilatkozott New Hampshire-ről, így a képviselő kellemetlen helyzetbe kerül.

Ep.12 Visszaszámlálás

Megjelent: 2005-01-19

Leo visszatér a Fehér Házba, de nemigen találja a helyét. Az elnök régi beszédeit nézi videón. Az idei országértékelő-beszédből hiányolja a nagy terveket. Az elnök azzal védekezik, hogy a beszédét ahhoz kellett igazítania, hogy mennyi ideig képes állva maradni. Leo meggyőzi az elnököt és stábját, hogy a második ciklus utolsó évének minden percét ki kell használniuk, hogy az ország érdekeit szolgálják, mert többé nem lesz esélyük rá. Pontosan 365 napjuk van hátra, és a visszaszámlálás elkezdődött.

Ep.13 Kukoricán térdepelve

Megjelent: 2005-01-26

Az összes elnökjelölt Iowában, a kukoricatermelők államában folytat választási kampányt. Mivel a kampányok stábjait ugyanabban a szállodában szállásolják el, Josh gyakran találkozik Donnával, aki a rivális Russell stábjának tagja. Santos képviselőt felesége is elkíséri a kampánykörútra, és csalódott, amikor férje beadja a derekát, és saját meggyőződésével ellentétes kijelentéseket tesz. Vinick szenátor az egyetlen, aki nem hódol be a kukorica királyainak.

Ep.14 Kései ébresztő

Megjelent: 2005-02-09

C.J.-t hajnalban azzal a hírrel riasztja a Fehér Ház ügyeletese, hogy Irán határainál eltűnt egy utasszállító gép, a fedélzetén több brit, amerikai és francia utassal. Mivel a First Lady meghagyta C.J.-nek, hogy az elnöknek pihennie kell, nem ébreszti fel az elnököt, míg a katonai hírszerzés műholdfelvételei alapján be nem bizonyosodik, hogy a gépet lelőtték. Az angol miniszterelnök megtorlást helyez kilátásba. Egy rádióadás lefordítása után kiderül, hogy a rossz látási viszonyoknak köszönhetően az iráni pilóták amerikai kémrepülőnek nézték, ezért lőtték le. Az elnök neheztel C.J.-re, amiért későn keltette fel.

Ep.15 Negatív kampány

Megjelent: 2005-02-16

Öt nappal a New Hampshire-i előszavazás előtt Josh elkeseredetten próbálja megtalálni a nyerő módszert, amivel jelöltje együtt vitázhat Russell alelnökkel és Hoynes egykori alelnökkel. Josh és Santos vitája a kampány vezetéséről újabb mélypontra kerül, amikor Santos felfogadja Josh korábbi barátnőjét, Amy Gardnert, hogy segítsen neki felkészülni a vitára, mire lehet, hogy be sem kerül. Donnának emlékezetes találkozója lesz egy csirkével.

Ep.16 Aszály

Megjelent: 2005-02-23

A Colorado folyó vizéről éles szópárbaj zajlik. Mindenki magának akarja megszerezni. A farmerek, az ipar és a környezetvédők képviselői a vízért lobbiznak a Fehér Házban. Toby meggyőzi Rafferty képviselőnőt, hogy szálljon be az elnökválasztási küzdelembe, ami ellenérzéseket vált ki a többiekből. Josh és Toby között a vita tettlegességig fajul.

Ep.17 Ravasz húzás

Megjelent: 2005-03-02

A republikánus házelnök, Haffely, el akarja vonni a támogatást az őssejtkutatástól. Amikor látja, hogy rengeteg demokrata képviselő megszakította választási kampányát, hogy Washingtonba menjen az őssejt kutatás mellett szavazni, elhalasztja a szavazást. Santos szinte biztosra veszi, hogy amint a demokraták elhagyják Washingtont, újra szavazásra bocsátja a kérdést. Ezért a demokrata képviselők titokban Washingtonban maradnak, az alelnök irodájában töltik az éjszakát. Amikor másnap reggel Haffely a republikánusokkal meg akarja szavaztatni a támogatás megvonását, a demokraták előjönnek rejtekhelyükről, és nemmel szavaznak.

Ep.18 Szexbotrány

Megjelent: 2005-03-09

Santos képviselő nem szándékozik elítélni azt a törvénytervezetet, amelyik megtiltaná, hogy az illegális bevándorlók jogosítványt kapjanak, ezért barátai elfordulnak tőle. Santos jelzálogot akar felvenni a házára, hogy tovább finanszírozhassa a kampányát. Josh lebeszéli róla, mert szerinte kevés az esély arra, hogy megnyerje az elnökválasztást, ám ekkor kipattan egy szexbotrány, melynek következtében Hoynes egykori alelnök esélytelenné válik, így Santos folytatja a kampányt.

Ep.19 A titkos találkozó

Megjelent: 2005-03-16

Leo kitalálja, hogy rendezni kellene a kapcsolatokat Kubával, ezért az elnök beleegyezésével titokban Kubába utazik, és találkozik Fidel Castróval. Természetesen rengeteg ember tudomást szerez a találkozóról, és mindenki azon a véleményen van, hogy az elnököt keresztre feszítik, amennyiben változtat a kubai politikáján. Leginkább a Kubából származó amerikaiak ellenzik a lépést. Az elnök arra készül,hogy feloldja a kereskedelmi embargót, amennyiben Castro hajlandó a megegyezésre.

Ep.20 Hit kérdése

Megjelent: 2005-03-23

A republikánus elnökjelölt, Vinick egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Már csak alelnök jelöltet kell választania. A legalkalmasabbnak egy lelkészt tartanak, aki viszont fanatikus abortuszellenző, és visszautasítja a felkérést, mert nem ért egyet Vinickkel, aki ezen a téren nem tervez radikális változásokat. Vinick stábja attól tart, hogy a média azért csap majd le Vinickre, mert évtizedek óta nem jár templomba.

Ep.21 Fejetlenség

Megjelent: 2005-03-30

A republikánus Vinick népszerűsége nő, de eközben a demokraták megosztottak. Nem tudnak konszenzusra jutni, hogy ki legyen az elnökjelöltjük. Russell jelenlegi alelnök felajánlja Santosnak az alelnökséget. Santos hosszas vívódás után nem fogadja el a másodhegedűs szerepét. Leo megpróbálja rávenni Josht, hogy beszélje rá Santost, de Josh egyértelmű nemet mond. A választások közelednek, és a demokratáknak rendezniük kell soraikat.

Ep.22 Szavazás

Megjelent: 2005-04-06

Mivel Hoynes népszerűsége szexbotránya miatt jelentősen csökkent, a demokratáknak csupán Russel alelnök és Matt Santos közül kell választaniuk. Ám a szavazás napján Baker is úgy dönt, hogy indul, ezáltal Russeltől és Santostól is elvesz szavazatokat. Leo arra kéri Santost, lépjen vissza. Santos a küldöttek előtt jelenti be, hogy nem hajlandó visszalépni, és olyan elsöprő sikert arat beszédével, hogy óriási fölénnyel őt választják a demokraták elnökjelöltnek.