7. évad

Az elnök emberei 7. évad (2005)

Vissza a sorozat adatlapjára

Az elnök emberei sorozat 7. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a 7. évad sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 7. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Dulé Hill , Allison Janney , Richard Schiff ,

Epizód lista

Ep.1 Ellentétek

Megjelent: 2005-09-25

Amikor a Santos-kampányban váratlanul bejelentik, hogy alelnökként Leo McGarryt indítják, mindenki megdöbben. Az újságírók folyamatosan keresztkérdéseket tesznek fel, Leo múltját firtatják az egykori alkoholproblémáitól kezdve a nemrég elszenvedett infarktusáig. Santos kényelmetlenül érzi magát. Eközben a Fehér Házban nemzetbiztonsági titkok kiszivárogtatását vizsgálják.

Ep.2 Kezdeti buktatók

Megjelent: 2005-10-02

Josh stábgondokkal küszködik. Nincs elég embere, és különösen nincs elég profi. Nehéz visszaverni a sajtó támadásait. Végül csatlakozik a kampányukhoz Louise, egy remek szakember, aki kiharcolja magának, hogy ne Josh legyen a felettese. Santost behívják a seregbe tartalékos kiképzésre. Az esemény jól jön a kampánynak, Santos jól mutat az egyenruhában.

Ep.3 Sarokba szorítva

Megjelent: 2005-10-09

Az élesedő kampányban Santos lassan behozza a republikánus színekben induló képviselőtársát. Vinick elhatározza, hogy zavarba hozza a latino jelöltet azzal, hogy vendégmunkás-párti törvényjavaslatot nyújt be. Santos, aki szándékosan kerülte a bevándorlók és vendégmunkások témáját, valóban kellemetlen helyzetbe kerül. Vinicket is sarokba szorítják. Titokban abortuszellenes bírákat ígér a papságnak, ám nyilvánosan nem hajlandó elismerni.

Ep.4 Beteljesült jóslat

Megjelent: 2005-10-16

Merényletet követnek el a palesztin elnök ellen, aki a kórházba szállítás után meghal. Bartlet elnök mindenképp részt akar venni a temetésén. Mr. Frost, egy jelentéktelen hivatalnok azzal fordul CJ-hez, hogy merénylet készül a kazah elnök, valamint egy olajipari cég elnöke ellen is. Senki nem hisz neki, míg a kazah elnököt meg nem ölik. A vizsgálóbizottsági meghallgatások folytatódnak a titkos információk kiszivárogtatása ügyében. Leo meghallgatása kínosan érintené Santos kampányát.

Ep.5 Beismerő vallomás

Megjelent: 2005-10-23

Toby bevallja CJ-nek, hogy ő szivárogtatta ki a titkos katonai űrhajó létezéséről szóló hírt a New York Times riporterének. CJ azonnal hívja a Fehér Ház jogászát, Tobyt, akit elkülönítenek, az irodáját darabokra szedik. Ügyvédje megérkezése után egyetlen kérdésre sem válaszol. Az elnök nem fogadja el a lemondását, mert olyan súlyos hibát követett el, amely miatt ki kell rúgnia.

Ep.6 Kényes téma

Megjelent: 2005-10-30

A sajtó leginkább az abortusz kérdésével foglalkozik. Santos nem támogatja a korlátlan abortuszt, de egy kiragadott mondatból készült hirdetés az ellenkezőjét sugallja. Vinick ugyanúgy ellenzi a negatív kampányt, ahogyan Santos is, de a republikánus pártvezetést nem tudja meggyőzni, hogy vonják vissza a hirdetést. A hagyományos Al Smith vacsorán mindig részt vesznek az aktuális elnökjelöltek, ám most sem Vinick sem Santos nem hajlandó megjelenni.

Ep.7 A vita

Megjelent: 2005-11-06

Vinick és Santos megjelenik a tévés vitán, ahol a moderátor ismerteti a szabályokat. Vinick azt kéri, legyen ez egy valódi vita, és Santos azonnal belemegy. Felrúgják az előre lefektetett szabályokat, és kölcsönösen alaposan megszorongatják egymást.

Ep.8 Döntő fejlemény

Megjelent: 2005-11-13

Mindkét elnökjelölt azért kampányol immár, hogy a bizonytalanokat megnyerje magának. Santos éppen egy fekete negyed templomába készül, amikor Donna rossz hírt hoz. Egy latin rendőr megölt egy fekete fiatalt, akinél játékpisztoly volt. A Santos-csapat úgy dönt, felkeresi a gyászoló anyát, majd a templomot. Az áldozat házától elűzik ugyan, de a templomban lebilincselő beszédet tart, és elnyeri az afroamerikai hívek jóindulatát.

Ep.9 Esküvő a Fehér Házban

Megjelent: 2005-12-11

Az elnök lányának esküvőjére készülnek a Fehér Házban. Az előkészületeket beárnyékolják a kazah-orosz-kínai határon zajló események. Az elnök rendre lekési az összes próbát, fotózást, mert folyamatos telefonkapcsolatban van a nagykövetekkel, elnökökkel, hogy békés megoldást találjanak a problémákra. Végül a kínaiak egy órára felfüggesztik a katonai lépéseket, hogy Bartlet elnök részt vehessen a szertartáson.

Ep.10 Csapatmunka

Megjelent: 2006-01-08

Mindkét fél az alelnöki vitára készül. A demokraták stábja próbálja felkészíteni Leo-t, de az eredmény siralmas. Mindenki aggódik, mert attól tartanak, hogy Ray Sullivan, a republikánus alelnök jelölt megszégyenítő csapást mér a demokratákra az alelnöki vita során, ugyanis a felkészítésen Leo képtelen egy épkézláb mondatot elmondani. Helent az őrületbe kergeti a kampánystáb jelenléte, a biztonságiak, a riporterek. Akkor telik be a pohár, amikor egy bulvárlap olyan fotót közöl, melyen lehajol a gyermekéhez és a farmerja alól kilátszik a piros tangája.

Ep.11 Valami bűzlik

Megjelent: 2006-01-15

C.J.-t vacsorázni hívja Danny, akivel már hosszú ideje szakított. Elmondja neki, hogy az újságírók egy botránysztorival készülnek előállni, miszerint Doug, az elnök veje, aki a választásokon a New Hampshire-i képviselőségért indul, megcsalta a feleségét a bébiszitterrel. C.J. nem meri közölni az elnökkel, hogy Doug megcsalta a lányát, ezért a férfival közli, hogy nyilatkozza azt, hogy nem az apósa támogatásával akar választásokat nyerni. Eközben C.J.-nek a szudáni népirtásra és a kazah helyzetre is megoldást kell találnia.

Ep.12 Nukleáris baleset

Megjelent: 2006-01-22

C.J.-t azzal fogadja Kate, hogy nukleáris baleset történt a kaliforniai San Andreo atomerőműben, és fennáll a robbanás veszélye. Ennek elkerülésére a radioaktív gőzt a levegőbe engednék az egészségügyi határértékig. Az elnök elrendeli a lakosok evakuálását. A Santos stáb tudja, hogy Vinick lobbizott az erőmű odatelepítéséért, de nem akarják politikai céljaikra használni a tragédiát. Arra számítanak, hogy a sajtó majd csak előássa. Így is történik.

Ep.13 Lendületben

Megjelent: 2006-03-12

Vinick szenátor, a republikánus jelölt köztudottan atomenergia-párti. Az egyik atomerőműben bekövetkezett súlyos baleset után Santos lendületben van, még Vinick államában is vezet a felmérések szerint. Vinick kampánystábja ezt a lendületet szeretné megtörni, de nincs sok esélyük rá. Az elnök magához hívatja a két jelöltet, hogy közölje, csapatokat küld Kazahsztánba. Bármelyikük lesz is a következő elnök, örökölni fogja a kialakult helyzetet.

Ep.14 Zsarolni vagy nem zsarolni?

Megjelent: 2006-03-19

Sheila, Vinick szenátor kampányfőnöke lemond, és helyére a párt egy népszerű hölgyet állít. Jane közkedvelt a republikánus szavazóbázis körében, de Bruno attól tart, a bizonytalanok és a liberális gondolkodású republikánusok megszólítására nem alkalmas. Bruno egy idegen aktatáskát talál a szobában, ahonnan épp előttük távozott Santos és stábja. Belenéz és kiderül, hogy Santos elnökjelölté. A táskában csekkek vannak egy fiatal nő nevére kiállítva. Bruno azt hiszi, egy törvénytelen gyerek után fizet gyerektartást, és ezzel akarja megzsarolni. Vinick eleinte hallani sem akar erről.

Ep.15 Végkimerülésig

Megjelent: 2006-03-26

Tobynak annak idején azonnal távoznia kellett a Fehér Házból bizalmas információ kiszivárogtatása miatt. Még öt nap van a választásokig és az ügyész azzal fenyegeti, hogy amennyiben nem árulja el a forrását, beidézteti az elnököt és teljes stábját, valamint Leo McGarryt, a demokraták alelnök jelöltjét. Amennyiben ez megtörténik, Santos, a demokrata jelölt biztosan elveszíti a választásokat. Tobyval még a felesége sem szívesen mutatkozik, mert ez az ő képviselői kampányára is rossz hatással lenne. Mindkét kampánystáb a végkimerülésig hajszolja magát az utolsó napokban.

Ep.16 A nagy nap (1.rész)

Megjelent: 2006-04-02

A kampány véget ért, de Josh képtelen lazítani. Izgatottan figyeli a meteorológiai jelentéseket, hiszen egy kis eső is befolyásolhatja a szavazást, az emberek ugyanis inkább otthon maradnak. A republikánusok kampánystábja sem pihen, minden alkalmat megragadnak a szavazók mozgósítására. Mindenki a nagy napra vár.

Ep.17 A nagy nap (2.rész)

Megjelent: 2006-04-09

Az izgalom fokozódik a republikánus és a demokrata kampánystábban is, ugyanis egyre kevesebb állam marad, ahol az időeltolódás miatt még tart a szavazás. Annabeth rátalál az eszméletlen Leóra, akit kórházba szállítanak. Santos képviselő Lou tanácsa ellenére sem hajlandó eltitkolni a sajtó előtt alelnökjelöltje kórházba szállítását. Bár igen kis különbséggel, de Santos nyeri a választásokat.

Ep.18 Az emlékezés órái

Megjelent: 2006-04-16

Leo temetésén a teljes politikai elit képviselteti magát. Mindenki körülzsongja Santost, mert kormányzati pozíciót szeretne magának. Santos régi barátja valósággal megsértődik, amiért nem hajlandó a házelnöki székbe juttatni. Sokan önként jelentkeznek kulcspozíciók betöltésére. Josh dühöng, amiért Santos nem mindenben kéri ki a véleményét. Bartlet elnök meghív néhány embert a rezidenciára, ahol Leóra emlékeznek.

Ep.19 Az átmenet

Megjelent: 2006-04-23

Santos nyerte az elnökválasztást, de a beiktatásáig hátralévő néhány hónapban, az átmeneti időszakban még Bartlet elnök és kormánya van hatalmon. A megválasztott elnök felhívja a világ politikai vezetőit. Santos tájékoztatják a kazahsztáni helyzetről, és egyáltalán nem boldog, amiért elnöksége egy háborús helyzetet örökölt. A nemzetbiztonság lehallgatja a kínai államfővel folytatott telefonbeszélgetését, melyben nem helyesli az amerikai katonák kazahsztáni bevetését.

Ep.20 Kormánytagok kerestetnek

Megjelent: 2006-04-30

Leo McGarry halála után Santosnak alelnököt kell választania. Ő legszívesebben Bakert látná az alelnöki székben. Sokan jelentkeznek önként kormányzati pozíciókra, Santosnak Goodwin segít a megfelelő emberek kiválasztásában. Santos meghívja Vinicket az irodájába, aki azt hiszi, képmutató fotózkodás a meghívás célja. Nagyon megdöbben, amikor a megválasztott elnök felajánlja neki a külügyminiszteri posztot.

Ep.21 Lőj a fejvadászra!

Megjelent: 2006-05-07

Az új elnök beiktatásához közeledve Bartlet elnök stábját fejvadászok bombázzák jobbnál jobb állásajánlatokkal. Legtöbb ajánlatot C.J. kapja. Leginkább igazgatótanácsi tagságokat ajánlanak álomfizetéssel, de C.J. olyan munkát szeretne, ahol dolgozni is kell. Egy multimilliárdos tízmilliárd dolláros alapítványt bízna rá, hogy jobbá tegye a világot, de Santos elnök is felkéri különleges tanácsadónak.

Ep.22 Mit hoz a holnap?

Megjelent: 2006-05-14

Az új elnök beiktatása előtt Bartlet még elnöki kegyelemben részesíthet néhány elítéltet. Hosszú vívódás után úgy dönt, hogy Toby Zieglert, aki szigorúan titkos adatokat szivárogtatott ki, elnöki kegyelemben részesíti. A beiktatási ceremónia után Santos és stábja megilletődve beköltöznek a Fehér Házba. Bartlet elnök és felesége otthonukba, New Hampshire-be utaznak. Az elnök azon töpreng, mihez kezd majd másnap.